Beyaz et üretiminde 41'inci yılını kutlayan Banvit 41 yıl sonra kırmızı et pazarına girdi. Cirosunun yüzde 65'ini beyaz etten sağlayan Banvit'in yönetim kurulu başkanı Ömer Görener, 45 milyon dolar yatırdıkları kırmızı et üretiminde 20 bin başlık sürüyle en büyük üretici unvanını aldıklarını söyledi. 2009 başında Bandırma'da 2.4 milyon liralık dana kesimhanesi satın alarak tüm üretim sürecini kendi tesislerinde gerçekleştirmeye başladıklarının altını çizen Görener "2011 sonuna kadar 50 bin başlık sürüye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yılda 12 bin 500 ton et üretimi anlamına geliyor" diye konuştu. Paketli ette rafa koyacakları yeni ürünlerle yine kendi ürettikleri kanatları mangalda yarıştıracaklarını vurgulayan Görener "Türkiye'de mangalda pişirilmek için en fazla tavuk kanadı tercih ediliyor. Kanatla kırmızı eti mangalda yarıştırabilirsek kanatın krallığı bitebilir" dedi. Şu anda ağırlıklı karkas satarak ilerleyeceklerini ancak zamanla paketli ürüne ağırlık vereceklerini ifade eden Görener sözlerine şöyle devam etti: "Kırmızı ette binde 8 olan pazar payımızı 2011'de yüzde 2'ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu yılki ciro hedefimiz ise 750 milyon lira."