DÜNYADA ortaya çıkabilecek gıda krizinin daha fazla üretim ile aşılabileceğini belirten Scheitza, bunun yolunun da teknolojik gelişmelerden geçtiğini söyledi. Dünya nüfusunun 50 yıl sonra tahmini olarak 9 milyarı bulacağını kaydeden Scheitza sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır, pirinç, buğday gibi ham tarım ürünlerinde yıllık stok oranı yüzde 20-30 civarında. Bu da dünyanın her yıl en fazla dört aylık gıda rezervinin bulunduğunu gösteriyor, daha fazlası yok. Yıllık tüketim açısından bakıldığı zaman bu suyun üzerinde yürümeye benzer bir durum. Önümüzdeki süreçte birşeyler ters gitse dünya gıda kıtlığı tehlikesi ile karşı karşıya kalır." 2030 yılına kadar mahsulü ikiye katlayarak bu sorunun en aza indirilebileceğini belirten Scheitza, "Global anlamda rekolte her yıl yüzde 3 artarsa buna ulaşabiliriz" dedi. Bayer CropScience AG Yönetim Kurulu Başkanı Friedrich Berschauer ise önümüzdeki dönemde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) tohum üretimine daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.