GDO'dan sonra döner sucuk tebliği geliyor

Salı 22.12.2009
Son Güncelleme: Salı 22.12.2009
ABONE OL
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, döner, geleneksel sucuk, pastırma ve kavurmanın da dahil olduğu et ürünleri tebliğinde değişikliğe hazırlanıyor. Et ürünlerinde hammadde olarak tek başına kanatlı derisi kullanılamayacak. Kamuoyunun görüşüne açılan değişikliklere ilişkin düzenleme, sanayi için dönerin ardından tüketiciye doğrudan sunulan döner ile ilgili de standart getiriyor. Döner tanımlanırken, piyasaya sunuluş şekline göre, ''Yaprak döner, kıyma döner, karışık döner'' olarak sınıflandırıldı. Yaprak döner üretiminde, kırmızı et olarak sadece yaprak haline getirilmiş çiğ kırmızı et kullanılacak.