Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılı Mayıs ayında en fazla fiyat artışı TÜFE'de yüzde 48.07 oranı ile patateste tespit edildi. Bunu yüzde 25.11 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 18.19 ile limon, yüzde 17.02 ile çilek, yüzde 6.14 ile etek, yüzde 4.85 ile balık, yüzde 4.56 ile çocuk için gömlek izledi.
TÜFE'DE EN FAZLA DÜŞÜŞ SİVRİ BİBERDE YAŞANDI
TÜFE kapsamında Mayıs'ta en fazla fiyat düşüşü yüzde 45.52 ile sivri biberde yaşandı. Bunu, yüzde 44.55 gerilemeyle dolma biber, yüzde 39.10 gerilemeyle domates, yüzde 18.74 gerilemeyle taze fasulye, yüzde 9.06 gerilemeyle yumurta ve yüzde 5.94 gerilemeyle no-frost buzdolabı, yüzde 5.46 oranında gerilemeyle patlıcan takip etti.