Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İsmail Kor tarafından İzmir'in Bayındır ilçesindeki Çınardibi kasabasında ilk organik yumurta kümeslerinin kurulmasıyla başlayan Kor Yumurta'nın gelişim süreci hızla ilerliyor. Halihazırda 32 ayrı kümes ile Türkiye'nin en büyük organik yumurta üreticilerinden biri olan Kor Yumurta başarısını bu yılın mayıs ayında aldığı ödülle de göstermiş oldu. Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan International Taste & Quality Institute tarafından düzenlenen Avrupa'nın en prestijli yarışmasında Kor Yumurta dünyanın en ünlü 120 şef ve gurmeleri tarafından yapılan 3 gün süren tadım ve testleri sonucu, organik yumurtada Türkiye'nin ilk ve tek 'Üstün Lezzet Kalite Ödülü'nü alarak Türk damak tadı ve lezzetini Avrupa'ya da tescilletti. Kor Yumurta, yumurtanın sarısının rengini de daha doğal, canlı ve hiçbir kimyasal katkı içermeden elde etmek adına, kendi arazilerinde yine organik olarak üretmiş olduğu kadife çiçeklerini tavuk yemi olarak kullanıyor. Kor Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Kor, tüketiciye daha sağlıklı ve kaliteli ürün sunmak adına daima çalıştıklarını belirterek "Keten, aspir, ayçiçek, çörek otu, üzüm çekirdeği, soya gibi organik üretim hammadde bitki ve tohumlarını, soğuk sıkım pres ile elde edilen yağları tavukların yemlerine takviye yapıyoruz. Dolayısıyla hem tavuk sağlığını korunuyor, hem de elde edilmiş yumurtanın daha zenginleştirilmiş oluyor" dedi. Dr. İsmail Kor, 5 milyon dolarlık yeni bir projeyle tüketicinin tüketicilerinin karşısına çıkacaklarını belirterek "Her birey muhakkak her gün bir yumurta tüketmeli. Yıllarca bu değerli protein kaynağından bizleri mahrum etmişler. Nesillerimizin daha sağlıklı bireyler olmaları için kesinlikle organik beslenmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.