İstanbul'da 'steakhouse'larıyla meşhur Etiler'de 2.5 ay önce 7 milyon liralık yatırımla açılan Scarlet'e talip çıktı. Restoranın sahibi Süleyman Dilek, "Dubaili bir prens çok ciddi teklifte bulundu. Bizimle ortaklık kurarak, yurtdışında 20 Scarlet açmayı teklif etti. Şimdilik kabul etmedik ama hedefim yurtdışında restoranlar açmak. Ya kendi başıma ya da ortaklıklarla uluslararası arenaya açılacağız" diye konuştu. Ortadoğu'da restoranlar açmayı planladığını anlatan Dilek, Moskova, Londra ve New York'un ise ana hedefleri olduğunu söyledi.
GÜNDE 800 KİLO ET TÜKETİLİYOR
Etleri Balıkesir ve Edirne gibi şehirlerdeki çiftliklerden aldığını söyleyen Dilek, hafta içi 400, hafta sonu da günde 800 kiloya yakın et tüketildiğini belirtti. Brezilya döneri ve kemik iliği yemeğiyle kendine has tatlar üreten Süleyman Dilek, etleri tahta tabaklar yerine, lav taşından üretilen taş tabaklarda servis ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Yaptığımız bu değişiklikler herkesin hoşuna gitti. Özellikle tahta yerine lav taşından servis yapmamız, hijyeni ön planda tutanlar için doğru bir seçim oldu. Tahta üzeri çizildiğinde bakteri yuvası haline geliyor. Sağlıklı olmuyor. Bu nedenle çizilmeyen taş ve porselen tabakları tercih ediyoruz."
LABORATUVAR KURDU
Müşterilerin en çok ilgisini çeken
bölümlerden birisinin
ise kendilerinin
hazırladığı
şuruplar olduğunu
söyleyen Süleyman
Dilek, "Barımızda farklı beğenilere hitap
edecek çok özel kokteyllerimiz, dünyanın
en iyi şaraplarından oluşan kavımız ve
kendi tariflerimizi içeren şuruplarımız var.
Burayı adeta bir laboratuvar gibi tasarladık.
Doğal ürünlerle hazırlanmış, deneyenlerin
müptelası olacağına inandığımız bir
içecek mönüsü hazırladık. Her şeyi taze
olarak alıp, kendimiz kurutuyor, özel tütsülerle
sunuyoruz" diye konuştu. Her hafta
düzenli DJ performanslarının sunulduğu
mekânda, işadamlarına yönelik olarak da
VIP salonların olduğunu ve burada milyon
dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığını belirten
Süleyman Dilek, "İşadamları Scarlet'te
toplantılarını yaparken milyonlarca dolarlık
anlaşmalara imza atıyorlar" dedi.
KİŞİ BAŞI ORTALAMA 200 LİRA
800 metrekarelik alanda kurulu Scarlett'in 250 müşteriye aynı anda hizmet verebildiğini, kişi başı hesabın ortalama 200 lira olduğunu vurgulayan Süleyman Dilek, restoranda 50 kişinin çalıştığını da belirtti. Restoranın ismini önce Süleyman Et koymayı düşündüğünü söyleyen Dilek, "Sonra Scarlet kelimesinin kırmızının bir tonu anlamına geldiğini öğrendim. Sonu da 'et' ile bittiği için restorana bu ismi vermeyi tercih ettim. İstanbul'a yeni nesil bir steakhouse- şehir kulübü kazandırırken, aşkın ve yaşamın rengi kırmızıyla yola çıkmış oldum" dedi.
ŞAPKAYI ATTI PAPYON TAKTI
Süleyman Dilek, Günaydın Steakhouse'un eski şefi...Herkesin kovboy şapkasıyla tanıdığı Dilek, yeni restoranında papyonla misafirlerini karşılıyor.