Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a geldi. Kentte temaslarda bulunan Bakan Tekin esnaf ziyareti ve gençler ile de bir araya geldi.
Bakan Tekin'i, Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda Erzincan Vali Hamza Aydoğdu ve il protokolü karşıladı. Havalimanından Erzincan Ortaokulundaki öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyarette bulunan Bakan Tekin, İlk olarak sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti taleplerini dinledi. Daha sonra okulun öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya gelen Bakan Tekin, Öğretmenlerden görüş ve önerilerini aldı. Öğretmenler, sürpriz ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakan Tekin'e teşekkürler ettiler. Okul ziyaretinin ardından Erzincan Valiliğini ziyaret eden Bakan Yusuf Tekin; Valilikte eğitim yöneticilerinin katılımlarıyla İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.
Erzincan Valiliğinde gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu yıl yeni bir projeyi başlatacaklarını söyledi. Bakan Tekin, "Bu yıl başka bir süreci daha başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaz aylarından itibaren öğrencilerimizin gerek dijital bağımlılık açısından, hareketsizlikleri açısından okullarda geleneksel oyunların okul bahçelerinde oynanması için süreç başlatmıştık. Okul bahçelerini geleneksel oyunlarımızın oynandığı alanlara dönüştüren süreç başlatmıştık. Çocuklarımızın gündelik hayatta aktivite oranını artırmak için ciddi bir çaba başlatmıştık. Cep telefonlarının yasaklanmasından tutun okul bahçelerini dizayn edilmesine kadar bu yöndeydi. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızla koordineli bir şekilde okullarımızın uygun olan bahçelerinde spor salonlarının eksiklerinin giderilmesi. Fiziki altyapıyı giderdik, bu tür ihtiyacı giderecek süreci başlatalım diye düşündük. Erzincan Valiliğimizle birlikte milletvekilimizin ısrarla 'bu işin uygulamasını Erzincan'dan başlatalım' talebi doğrultusunda başladık. Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz uygun olan okulları tespit edecek, biz de spor salonu ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Çocuklarımız karda- kışta, yağmurda, çamurda spor yapabilecekleri alanları olacak. Çok amaçlı salon olarak dizayn edebilecek projeyle okul bahçelerimizde yapılmasını sağlarsak diğer sanatsal etkinlikleri yapacak alanlar olur. Bu tür eksikleri giderecek olan çalışmanın başlangıç noktası olarak Erzincan'da Milli Eğitim ve Valiliğimizin tespitleri ile bu süreci başlatmış oluruz" diye konuştu. Bakan Tekin yaşanan depremlerin ardından tüm okulların ve bina stokları elden geçirildiğini ve yenilendiğini, bazı dersliklerin yıkıldığını, bir kısmının güçlendirildiğini ve bir kısmının da yeniden yapıldığını ifade etti.
Bakan Tekin Erzincan'da fiziki altyapı olarak tüm dersliklere depreme dayanıklılık testi yapıldığını söyleyerek Erzincan'ın bu anlamda sorunsuz bir il olduğunu dile getirdi. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında Erzincan'da Öğrenci sayısının 46 bin olduğunu 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ise 5 bin azalma var. Üzücü olan şey şu ki Erzincan'da Türkiye genelinde olduğu gibi çağ nüfusu anlamında bir düşüş var. Buna dikkat çekmemiz lazım. İnşallah tekrar nüfusumuzun stabil düzeyde kalabilecek şekilde artışın sağlanması açısından Aile Bakanlığımızın çalışmaları var. İnşallah bu tekrar eski haline gelir. Erzincan'da şimdi 2 bin 500 civanında dersliğimiz var. Yıkılıp yeniden yapılanları göz önünde tutulduğunda Erzincan'da derslik ihtiyacının ciddi oranda giderildiği gözüküyor. Öğretmen ihtiyacı bakıldığında 2002- 2003 sezonunda 2 bin 200 öğretmen varken şu anda öğretmen sayımız 3 bin 700. Bu da çok önemli bir artış. Bu artış sayesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı hem de öğretmen başına düşen öğrenci sıyışı göstergeleri açısından uluslararası literatüre geçecek kadar başarı elde etmiş durumdayız" Bakan Tekin açıklamasının ardından Erzincan Belediyesi, AK Parti il teşkilatı ziyareti ve esnaf buluşmalarının ardından iftar ve Gençlik Programına konuk oldu