’Yana Yatmış Döner’ Değil Cağ Kebabı
Eskişehir’e gelen tanıtımcıların arasında Erzurumlu ustalar da yerini aldı. Eskişehirlilerin en çok ilgilendiği ve sorduğu ve ziyaret edenlerin ’döner kebabın yan yatmış hali’ dedikleri Erzurum yöresinin kebaplarından olan cağ kebabı oldu. Erzurumlu genç kebap ustası 27 yaşındaki Hanifi Yüksel, 14 yıldan bu yana kebapçılık yaptığını belirterek, gelenlere en çok bu lezzetin ’yan yatmış döner’ değil de Erzurum Tortum’un ünlü kebabı cağ kebap olduğunu anlatmak zorunda kaldığını belirtti. Döner kebabın dana etinden yapıldığını, oysa cağ kebabın kuzu etinden kuyruk yağsız olan bölümünden yapıldığını belirten Yüksel, bu lezzetin Eskişehirliler tarafından çok beğenildiğini sözlerine ekledi.
ESKİSEHİR İLÇELERİ
- Mihalgazi
- Seyitgazi
- Han
- Mihalıççık
- Sivrihisar
- Çifteler
- Tepebaşı
- Alpu
- Beylikova
- Odunpazarı
- Sarıcakaya
- Günyüzü
- İnönü
- Mahmudiye
ESKISEHIR HAVA DURUMU
21 Mayıs 2024 Salı28 º
28 º / 12 ºEN SON HABERLER
- 1 Geçmişten gelen mektup
- 2 Eskişehir'de kaçak ürün operasyonu: 5 milyon lira değerinde kaçak ve sahte ürün ele geçirildi
- 3 Kayalıklarda mahsur kalan köpekleri AFAD ekipleri kurtardı
- 4 Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi açıldığı günden bu yana 7 milyon hastaya baktı
- 5 İngiltere’den tarlalara uzanan öykü
- 6 Bel fıtığında ameliyatla tedavi tarih oluyor
- 7 Eskişehir’e uyuşturucu madde sokmak isterken yakalandılar
- 8 (ÖZEL) Eskişehir’de şallı köpek hırsızlığı
- 9 Şüpheli şahıstan uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi
- 10 (ÖZEL) Şehit olmasaydı bugün teskere alıp gelecekti