Şehir hayatının getirdiği aşırı stres, düzensiz yemek yeme alışkanlığı, çay, kahve ve asitli içeceklerin fazla tüketilmesi mide hastalıklarının görülme sıklığını giderek artırıyor.
Papatya: Mide kaslarının rahatlamasından hazımsızlığın neden olduğu mide ağrılarına kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda mide enfeksiyonu ve üşütmeden kaynaklanan mide ağrısına iyi gelir.
Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini yok ediyor. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Limon: C vitamini içeren limon suyu ise serbest radikalleri ortadan kaldırarak olası mide ağrılarını tedavi etmeye yardımcı olabilir.
Ancak su, ne çok sıcak ne de çok soğuk içilmelidir. Soğuk suyun nasıl olması gerektiğine gelince; buzluktan alıp, içilmediği sürece soğuk su içmekte de herhangi bir sakınca yoktur.