Kalp krizi riskini azaltan 14 gıda
Kalbimiz en önemli organlarımızdan biridir, ancak, stres ve sağlıksız diyetlerle en çok bu organımızı yoruyoruz. Yediğimiz aşırı yağlı yiyecekler, kalbin düzgün çalışmasını önleyen kolesterol düzeyini arttırıyor. Bunun yanında tüketilmesi gereken bazı gıdalar, kan damarlarını temizliyor ve olası bir kalp krizi riskini azaltıyor. Kalbinizi koruyacak bu gıdaları sizin için derledik.
Balık
Somon, uskumru, mezgit ve diğer yağlı balıklar, aritmi ve damar sertliği riskini azaltıyor. Haftada 2-3 kez balık tüketmek gerekiyor.
EN SON FOTOHABERLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! 1 lokması unutkanlığı bitiriyor
- 2 Baş ağrısı, bulantı, dalgınlık, ışığa hassasiyet...Beyin anevrizmasının 4 kritik belirtisi!
- 3 Bu gıda direkt beyni etkiliyor!
- 4 Bilmeden tüketiyoruz! Bu hata hastalık saçıyor...
- 5 Sağlığımızı tehdit ederek yüksek miktarda toksin içeren besinler
- 6 A101 aktüel ürünler kataloğu! 3 Ocak tarihinden itibaren A101 aktüel ürünler büyük fırsatlarla geliyor!
- 7 Kilo veremeyenler dikkat! İşte kilo verememenizin 15 nedeni...
- 8 Menisküs yırtığı sporcu hastalığı mı?
- 9 Kalp Sağlığınızı Korumanın Püf Noktaları
- 10 Öğle uykusunun beyne etkileri!
- 11 Bu besinlerin mutluluk verdiği kanıtlandı! İşte serotonin ve dopamin deposu besinler...