Kırmızı eti bol limonlu salatayla tüketin
Kurban Bayramı'nda yoğun bir şekilde tüketilen kımızı et en kaliteli protein kaynaklarından biri. Ayrıca yağ, demir, çinko ve B grubu vitaminleri açısından da zengin bir besin. Bu nedenle günlük beslenmede vücudun ihtiyacını karşılayacak miktarda kırmızı et tüketmek çok önemli. Ancak kırmızı et sindirimi oldukça zor bir besin. Aşırı tüketimi sindirimi güçleştireceği için özellikle mideyle ilgili problemi olan kişilerin et tüketiminde aşırıya kaçmamalar gerekiyor. Daha da kötüsü, ette bulunan doymuş yağlar kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarının artmasına ve bunun sonucunda da kalp damar hastalıklarının oluşmasına sebep olabiliyor.
Bu nedenle özellikle diyabet, tansiyon, obezite, kalp damar ve benzeri kronik hastalığı olanlar et tüketim miktarına dikkat etmeliler. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal sağlık problemleriyle karşılaşmamak için haftada 2'den fazla kırmızı et tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Ayrıca haftalık kırmızı et tüketim miktarı 500 gramı geçmemeli" diyor.
EN SON FOTOHABERLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! 1 lokması unutkanlığı bitiriyor
- 2 Baş ağrısı, bulantı, dalgınlık, ışığa hassasiyet...Beyin anevrizmasının 4 kritik belirtisi!
- 3 Bu gıda direkt beyni etkiliyor!
- 4 Bilmeden tüketiyoruz! Bu hata hastalık saçıyor...
- 5 Sağlığımızı tehdit ederek yüksek miktarda toksin içeren besinler
- 6 A101 aktüel ürünler kataloğu! 3 Ocak tarihinden itibaren A101 aktüel ürünler büyük fırsatlarla geliyor!
- 7 Kilo veremeyenler dikkat! İşte kilo verememenizin 15 nedeni...
- 8 Menisküs yırtığı sporcu hastalığı mı?
- 9 Kalp Sağlığınızı Korumanın Püf Noktaları
- 10 Öğle uykusunun beyne etkileri!
- 11 Bu besinlerin mutluluk verdiği kanıtlandı! İşte serotonin ve dopamin deposu besinler...