Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

  • Çarşamba 17.01.2018
Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Bazı yiyecekler diğerlerine göre daha çabuk bozulur ve saklama koşulları daha farklıdır. İşte sizlere yiyeceklerin tazeliğini kaybetmeden saklama yolları..

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Taze soğanı saklamak için yapmanız gereken soğanı ince ince doğrayın. Daha sonra büyük bir pet şişenin içine koyun ve buzdolabında muahfaza edin.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Marulları yıkayın ve alüminyum folyoya sarın. Bu şekilde 2 hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Eğer tereyağını 2-3 yıl saklamak ve tazeliğini korumak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. Tereyağını cam kapların içine koyun ve 15-20 dakika kadar fırında ısıtın. Eriyen tereyağını fırından çıkarın. İçinde bulundupu kabın ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Zencefili saklamak için kaynamış suyun içine saklayacağınız kadarını koyun. Bu şekilde buzdolabına kaldırın. Bu yöntem sayesinde zencefil ilk aldığınız tazeliğinde kalacaktır.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Çökelek peyniri çok çabuk bozulan gıdalar arasındadır. Çöleği uzun süre saklamak istiyorsanız cam bir kabın içine çökeleği koyun. İçine 2 adet küp şeker ekleyin ve bu şekilde saklayın.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Domatesleri sapları aşağıya bakacak şekilde serin bir yerden kese kağıdının içinde saklayabilirsiniz.

Yiyeceklerin tazeliğini korumak için ne yapmalıyız?

Peyniri daha uzun süre saklamak için parşömen kağıdına sararak cam ya da porselen bir kabın içine koyarak saklayın.

BİZE ULAŞIN