ADI İÇİN PANTOLONUN FERMUARINI AÇTI
Aslında ismi Aytunç değil Aytun'du... Kendisi şöyle anlatmıştı;
-"Benim adım Aytunç değil Aytun. Yargılandığım duruşmalardan birinde hakim "ne biçim ismin var, böyle isim mi olur? Ermeni misin sen? Dedi. Bende hayır değilim, ispatı da burada deyip pantolonumun fermuarını indirdim. Hakim bey mahkemeye hakaretten iki buçuk sene daha verdi. Sonra kendime "hakikaten Aytun'u anlamıyorlar. Aytun'u Aytunç yapayım" dedim. Ama şu var: yurt dışındaki kitaplarımın çoğu da Aytun Altındal imzalıdır."
Altındal'ın babası Beşiktaş kulübünde futbol oynamış aynı zamanda Haysiyet Divanı Başkanlığı yapmış. Annesi Fatma hanım ise ev hanımıydı. Aytunç Altındal'ın üç çocuğu, 30 kitabı(11'i çeviri 19'u telifli) ve yaklaşık 400 makalesi vardı..
ÖZGEÇMİŞİNDE HEP İLKLER VAR
Aytunç Altındal 1973 yılında Partizan adlı şiir kitabı nedeniyle 7.5 yıl hapse mahkum oldu ve yurtdışına kaçtı. 1975 yılında İsviçre'de "Marksist Yaklaşımla Türkiye'de Kadın" adlı kitabı çıkardı.
*1989'da Zürich'te Modus Vivendi Yayınevi ve Sanat Galerisini yönetti. Yine 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.
*1992'de İngiltere Edinburg'da ki International Academy For European and Christian Studies kuruluşunda Project Academic Board (Akademik Proje İdari Heyeti) üyeliğine seçildi. Aynı yıl İngitere'de yayınlanan Three Faces Of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünya basınında geniş yankı buldu. Daha sonra 1993'de Rusça'ya çevrildi.