Anne karnındaki bebeklerin tepkileri sosyal medyada viral olmaya devam ediyor. Sebzeleri ayırt eden fetüslerin yüz ifadesini inceleyen bilim adamları bebeklerin farklı tat ve kokulara tepki vermeye anne karnında başladığını söylüyor. İşte anne karnındaki bebeklerin yüzünü lahana ve havuca göre değişmesi…
Yeni bir araştırma, bebeklerin daha anne karnındayken farklı tatlara tepki vermeye başladığını gösterdi. Durham Üniversitesi'nden araştırmacılar, 100 hamile kadın üzerinde yaptıkları çalışmada, dört boyutlu ultrasonla anneleri sebze yediğinde bebeklerin verdikleri tepkileri ölçtü. Sonuç dikkat çekiciydi!
Bebekler, anneleri havuç yedikten kısa süre sonra gülümserken, anneleri lahanayı tercih ettiğinde yüzlerini buruşturdu. Bulgular, hamile kadınların yediklerinin doğumdan sonra bebeklerinin tat tercihlerini etkileyebileceğini gösteriyor. Araştırmacılara göre, sonuçların sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmada etkileri olabilir.
Kadınlar havuç yediğinde fetüsler gülümserken, laha kapsülü fetüslerin yüzlerini buruşturmalarına yol açtı. Araştırmayı yapan ekibin başındaki isim Beyza Üstün'dü. Üstün, "Henüz doğmamış bebeklerin lahana ve havuç tatlarına verdiği tepkileri görmek ve bunları ebeveynleriyle paylaşmak inanılmazdı" dedi.
Üstün ayrıca, "Bulgular, hamile kadınların yediklerinin doğumdan sonra bebeklerinin tat tercihlerini etkileyebileceğini gösteriyor. Sonuç olarak, doğumdan önce bu tekrarlanan tatlara maruz kalmanın, doğum sonrası gıda tercihlerinin belirlenmesine yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Bu, sağlıklı beslenme ve bebeği sütten keserken yaşanacak 'gıda karmaşasından' kaçınma potansiyeli hakkında fikir geliştirmek için önemli olabilir" dedi.