Araştırmacılar tarafından yayınlanan bir rapora göre, koronavirüs salgınının ardından Dünya yüzeyinin titreşim miktarında önemli bir azalma yaşandı.
Normalde dünya üzerinde sismik gürültü vardır. Araç kullanımı, inşaat işleri, fabrikalar... Kısacası Dünya zeminini sarsabilecek her insan hareketi sismik gürültü yayar. Covid-19 salgını nedeniyle gürültünün önemli ölçüde kesildiği belirtiliyor.
Koronavirüs pandemisi, tüm dünyada etkisini gösteren çok büyük bir salgın halini aldı. Bu sebeple pek çok ülke sokağa çıkma yasağı uygularken, bu yasağı uygulamayan ülkelerde de evde kalma çağrısı yapılıyor.
Gezegendeki insanların çok büyük bir kısmı bu kurala uyduğu için de gezegen uzun süredir hiç olmadığı kadar sessizleşmiş durumda.
Impreial College London'da sismolog olarak gören yapan Stephen Hicks, sismometre ile ölçülen verilere göre Covid-19'un Dünya'nın titreşimini azalttığını açıkladı.
Özellikle trafik yoğunluğunun Dünya genelinde önemli ölçüde düşmüş olması, bu sessizliğin en büyük sebebi olarak gösteriliyor. (Webtekno)
CORONA VİRÜSÜ BİR KEZ ATLATMIŞ KİŞİLERDE...
Corona virüsle alakalı yapılan çalışmalar, virüsü atlatmış kişilerle ilgili şaşırtıcı sonuçlar verdi. Bilim insanları, corona virüsü bir kez atlatmış kişilerde bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmalarını sağlayan antikor üretildiğini belirtti.
Uzmanların diğer corona virüs türlerinden edindiği deneyimlere göre, enfeksiyonun ardından bir veya iki yıla kadar vücudun virüse direnç göstereceği tahmin ediliyor. İşte corona virüsle ilgili yapılan o çalışmanın sonuçları...
Bilim insanlarına göre, COVİD-19 hastalığını bir kez atlatmış kişilerde, bu hastalığa karşı vücudun bağışıklık kazanmış olma ihtimali var.
Alman Helmholtz Enfeksiyon Araştırmaları Merkezi'nde görevli virolog Melanie Brinkmann ve Gießen Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Friedemann Weber, mevcut bulgulara göre, yeni tip corona virüse yakalananlarda vücudun virüse karşı antikor ürettiğini açıkladı.
Uzmanların diğer corona virüs türlerinden edindiği deneyimlere göre, enfeksiyonun ardından bir veya iki yıla kadar vücudun virüse direnç göstereceği tahmin ediliyor.
Alman İmmünoloji Derneği Başkanı Thomas Kamradt, "Muhtemelen Sars-CoV-2 virüsünün bulaşmasından sonra en az birkaç yıl yeni bir enfeksiyona karşı koruma oluşacak" dedi.
Kamradt, benzer virüsler hakkında bilinenlere göre, vücudun antikor üreterek, yeni enfeksiyonlara karşı savunma mekanizması geliştirebileceğini söyledi.