ARCTİCA ISLANDİCA DENİZ TARAĞI (500 YIL)
Bu kabuklu türü listede yer alan tatlı su inci midyesinden bile daha uzun yaşayabiliyor. Galler Ulusal Müzesine göre 2006 yılında İzlanda kıyılarında bulunan bir deniz tarağı 507 yaşındaydı.
SİYAH MERCAN (4 BİN YIL)
Mercanlar renkli su altı kayaları ve bitkileri gibi görünürler, ancak polip adı verilen omurgasızların dış iskeletidir. Polipler sürekli olarak çoğalır ve genetik olarak kendinden başka bir kopya oluşturur. Bu da zamanla iskelet yapısının daha da büyümesine neden olur. Mercanlar, Grönland köpek balıkları veya deniz tarakları gibi tek bir organizma değil, birden farklı eş organizmadan oluşuyor. Bir koloni de diyebiliriz.
Mercanlar yüzlerce yıl yaşayabiliyor. Ancak siyah mercan türü en uzun yaşayan canlılardan biri. Hawaii kıyılarında bulunan bir siyah mercanın 4.265 yaşında olduğu ölçülmüştü.
CAM SÜNGER (11 BİN YIL)
Süngerler, mercanlara benzer bir kolonidir. Cam süngerler yeryüzündeki en uzun yaşayan canlılar arasındadır. Derin okyanusta bulunurlar. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi cama benzeyen yapılarından dolayı bu isme sahip olduğunu açıklıyor. Chemical Geology'de 2012 tarihinde bir araştırma paylaşıldı. Bu araştırmaya göre Monorhaphis chuni türündeki bir cam süngerin yaklaşık 11 bin yaşında olduğu tahmin edilmişti.
ÖLÜMSÜZ DENİZANASI (BİYOLOJİK OLARAK ÖLÜMSÜZ)
Turritopsis dohrnii, ölümsüz denizanası olarak bilinir. Çünkü biyolojik olarak ölümsüzdür. Amerikan Doğa Tarihi Müzesindeki uzmanlara göre Turritopsis dohrnii, yaşam döngüsünün ilk aşaması olan poliplere dönüşebiliyor. Daha sonra yeniden denizanası formuna geri dönebiliyor.
Turritopsis dohrnii 4.5 mm'den daha küçük bir canlı. Balık ve başka deniz canlıları tarafından yeniyor. Biyolojik olarak ölümsüz olsa da, dış etkenlerden dolayı fazla yaşayamıyor.
HİDRALAR (BİYOLOJİK OLARAK ÖLÜMSÜZ)
Hidralar, denizanası gibi görünen yumuşak gövdeli küçük omurgasız bir canlıdır. Turritopsis dohrnii gibi biyolojik olarak ölümsüzdür. Bu omurgasızlar, çoğalma veya kopyalama yoluyla sürekli olarak yenilenen kök hücrelerden oluşuyor. Ancak hidralar denizdeki diğer canlılar ve hastalıklar yüzünden belirli bir yaşama süresine sahip.