1. MÜZİK FESTİVALİNDEKİLERİ HAMAS DEĞİL, İSRAİL VURMUŞ!
İsrail tarafından Hamas'ın 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu'nda bir müzik festivalini basarak sivilleri öldürdüğü açıklandı. İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıların 43. gününde İsrail'in Haaretz gazetesi polis raporlarını sayfalarına taşıdı. Gazete Hamaslılar İsrail'e sızdığında festivalden haberi olmadığını, tesadüfen alana indikleri, festival alanındaki gençlere askeri tesisleri sorduklarını ve İsrail helikopterlerinin ise 'Hamaslı' diye festivaldeki sivilleri vurarak öldürdüğünü ortaya çıkardı.
2. 40 BEBEK YALANINI ABD BAŞKANI BİDEN DA DİLE GETİRDİ
İsrail medyası tarafından ortaya atılan "Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti" ifadeleri sonrasında ABD Başkanı Joe Biden da kafası kesilen bebeklerin görüntülerini gördüğünü iddia etti. ABD medyası Beyaz Saray ile iletişime geçerek Biden'ın sözlerini teyit etmeye çalıştı ancak ABD'li yetkililer kafaları kesilen bebeklerle ilgili görüntü veya bağımsız olarak doğrulanmış herhangi bir bilgi görmediğini söyledi. Böylece Hamas'ın 40 bebeğin kafasını kestiğine yönelik sözlerin dezenformasyon olduğu ortaya çıktı.
3. ŞİFA HASTANESİ'NDE NE TÜNEL VAR NE KARARGAH
Şifa Hastanesi'nin içinde İzzettin Kassam Tugayları'nın olduğunu dile getiren İsrail, hastanede tüneller olduğunu ve rehinelerin de burada tutulduğunu iddia etti. İşgalci İsrail hastaneye yaptığı baskında hastanenin altını üstüne getirmesine rağmen iddialarını destekleyecek hiçbir şey bulamadı.
İngiliz The Guardian gazetesinde İsrail'in delil olarak sunduğu küçük çaplı silahların hastaneye sonradan yerleştirildiğine dair görüntülere ulaşıldığı aktarıldı. İsrail, bazı hesapları kullanarak hastanede tünel olduğuna dair videolar paylaştı. Ancak bu görüntülerin Hamas'ın tünelleri olmadığı ve İsveç'te bir turistik tünel olduğu ortaya çıktı.
4. DOKTOR KILIĞINA GİRDİ, PROPAGANDA YAPTI
İsrail'in sosyal medyada videosunu paylaştığı bir kadın "El Şifa Hastanesi'nde bir doktorum. Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor" şeklinde iddiada bulunmuştu.
İsrail'in yaydığı görüntülerdeki kadının gerçekte Şifa Hastanesi doktoru olmadığı, hastanedeki yetkililere ulaşarak ortaya çıkarıldı. Arapça aksanı da kötü olan kadının propaganda için kullanıldığı öğrenildi.