Kızıldeniz'de savaş çanları çalmaya devam ediyor. ABD ordusu tarafından Cumhuriyetçi lider Donald Trump'ın emriyle Yemen'deki Husilere saldırı başlatılmıştı. ABD ordusu düzenlediği ilk harekatta 53 kişinin ölümüne neden olmuştu.
KIZILDENİZ'DE GERİLİM TIRMANIYOR
Washington, yaptığı açıklamalarla saldırıların süreceğinin sinyalini verdi. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Husilerle ilgili bakış açılarının net olduğunu belirtti. Hegseth, "Husiler, 'gemilerinize ve insansız hava araçlarınıza saldırmayı bırakacağız' dedikleri anda bu saldırılar sona erecek ama o zamana kadar amansız bir şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.
HUSİLER GERİ ADIM ATMADI
Husiler de gerilimi tırmandıracak benzer açıklamalarda bulundu.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi yaptığı açıklamada, ABD'nin (Yemen'e) düzenlediği yeni saldırının askeri güçlerini daha da fazla geliştirmeye katkı sağlayacağını ifade etti.
Gerginliğin tırmandırılmasına aynı şekilde gerginliği tırmandırarak karşılık vereceklerini kaydeden Husi, bu saldırının, askeri yeteneklerini baltalama hedefine ulaşamayacağını iddia etti.
ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirten Husi, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'u da kapsayacağını aktardı.