Yedioth Ahronoth gazetesi, analiz haberinde Washington'a ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun elinin boş döndüğünü bildirdi.
NETANYAHU'NUN ZİYARETİNİN ASIL AMACI
Gazete, ABD Başkanı Donald Trump ile Netanyahu'nun pazartesi günü Beyaz Saray'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yaptıkları açıklamaların, Siyonist liderin Washington'a aceleyle gitmesinin asıl nedeninin bazıların düşündüğü gibi İsrail'e uygulanan tarifeler değil, İran ile başlayabilecek olası müzakereler olduğunu ortaya koyduğunu yazdı.
SİYONİST LİDER İSTEDİĞİNİ ALAMADI
Gazeteye göre, Trump, İranlılarla yapılan üst düzey müzakereler hakkında Netanyahu'yu özel olarak bilgilendirmek istiyordu. Böylece Netanyahu'nun bilmediği herhangi bir sürpriz yaşanmazdı. Trump aynı zamanda İsrail'in müzakere çabalarına müdahale etmesini veya belki de İran'a saldırmasını engellemek istiyordu.