Baykar tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan Bayraktar TB2 Taktik S/İHA Sistemi, kullanıcıya tüm çözümleri bir arada sunan bütünleşik ağ tabanlı bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.
Sistem, Bayraktar TB2 S/İHA Platformu, Yer Kontrol İstasyonu, Yer Veri Terminali, Uzak Görüntü Terminali, İleri Üs ve Jeneratör ile Römork modüllerinden oluşur. Baykar'ın teknolojik kabiliyet ve yetenekleri sayesinde tüm sistem yerli ve milli olarak üretiliyor.
Bayraktar TB2'ye dünyanın da ilgisi büyük. Bayraktar şu an için halihazırda ihracata da açılmış durumda.
Baykar ile Kuveyt Savunma Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile Bayraktar TB2 SİHA için ihracat sözleşmesi imzalanan ülke sayısı 28 oldu.
Aynı zamanda başta Yunan medyası olmak üzere uluslararası ajanslar Bayraktar TB2'nin özelliklerine manşetlerinde sıklıkla yer veriyor.
Yunan basınında dolaşan bir haberde, Türkiye ile Kuveyt arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çekildi. Haberde "Anlaşmaya iki hükümet arasında doğrudan müzakereler yoluyla karar verildi" sözlerine yer verildi.
Aynı zamanda haberde Bayraktar TB2'lerin uluslararası pazarda oldukça popüler olduğuna dikkat çekildi.
Başka bir Yunan haber ajansı ise "Türk Bayraktar için küresel çılgınlık" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde Bayraktar'ın son teknolojiyle donatıldığına ve her hedefi tutturduğuna dikkat çekildi.
Haberin devamında ise Kuveyt ile Türkiye arasındaki anlaşmadan bahsedilerek, "Dünya çapında son teknoloji yetenekleri ve muazzam savunma sanayii ile tanınan Türkiye'nin Bayraktar TB2 SİHA'larını satın almak isteyen ülkeler arasına Kuveyt de katıldı" denildi.
Baykar ile konuyla ilgili sosyal medya hesabından "Kuveyt Devleti ile milli SİHA #BayraktarTB2 ihracatına dair yürüttüğümüz sözleşme sürecini başarıyla tamamladık. Amerika, Avrupa ve Çinli firmaların da yer aldığı rekabete dayalı sürecin kazananı olan milli SİHA #BayraktarTB2, 2019'da çöl şartlarında 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun uçuş süresi rekorunu kırdığı Kuveyt semalarında görev yapacak." sözlerine yer vermişti.