'Türkiye Tek Yürek' kampanyası sonrası galerici Hamit Duras'ın '50 milyar TL' sözü gündemde uzunca bir süre yer aldı. Yanlış anlaşılmanın ardından 50 milyar TL ile neler yapılabileceği merak konusu oldu.
50 MİLYAR TL TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU
Deprem bölgesine yardım amacıyla gerçekleştirilen 'Türkiye Tek Yürek' ortak canlı yayınında, program katılımcılarından ilahiyatçı Mustafa Karataş, telefonda konuştuğu kapı komşusu olan bir oto galericinin 50 milyar TL'lik bağış yaptığını söyledi. İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras, açıkladığı tutarla sosyal medyada gündem oldu.
Yaklaşık 2 milyar 652 milyon dolara tekabül eden bu rakam ilgili olarak Hamit Duras yanlış anlaşıldığını eski parayla 50 milyar lira dediğini, aslında 50 bin TL bağışladığı açıkladı.
Örneğin 2 milyar 659 milyon 574 bin 468 dolara tekabül eden 50 milyar TL ile yaklaşık 45,3 ton altın alınabilir.
Peki 50 milyar TL ile neler yapılabilir? İşte milyonların merak ettiği o rakamlar...
1. İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'nün maliyeti ise 1,4 milyar dolardır. TL bazındaki değeri yaklaşık 26 milyar 418 milyon olan bu köprüden ancak 2 adet yapılabilir.