KÜNEFECİM
Seveni çok fazla
Künefe tutkunlarına hitap eden Künefecim, Türkiye genelinde franchise veriyor. Şirket, özellikle AVM'lerden gelecek tekliflere sıcak bakıyor. Yeni açılacak şubeler için İstanbul, Antalya, Gaziantep, Bursa ve İzmit'e öncelik verilmiş. Künefecim, franchise giriş bedeli olarak 16 bin TL talep ediyor. Künefecim'in künefeleri, tüm şubelere tek bir noktadan dondurulmuş ve porsiyonluk paketler halinde sevk ediliyor.
Telefon: 0212 254 12 58
Web: www.kunefecim.com
PİZZA HOUSE
Pizzaları odun ateşinde pişiriyor
Pizza House, halen 10 ilde 15 restoranıyla hizmet veriyor. Şirket, franchise giriş bedeli olarak 26 bin 500 dolar talep ediyor. Ortalama işletme sermayesi ise 80-100 bin dolar arasında değişiyor. Reklam payı katılımı yüzde 1, sürekli franchise ödemesi yüzde 4 olarak tespit edilmiş. İşyeri olarak alışveriş merkezleri ya da ana cadde üzerinde, 80-100 metrekarelik dükkanlar tercih edilecek. Pizza House pizzaları odun ateşinde pişiriliyor. Restoranlarda ince hamurlu, sosunda ve hamurunda sızma zeytinyağı bulunan İtalyan pizzası sunuluyor. Sandviçlerin yanı sıra salata ve yine İtalyan tarzı makarna çeşitleri de var.
Telefon: 0212 275 77 66
Web: www.pizzahouse.com.tr
PİZZA MAX
Keyfinize göre pizza yaptırın
Pizza Max, franchising sistemiyle şube sayısını artırmaya devam ediyor. Pizza Max’ın halen 12 şubesi var. Şirket yeni şubeler açacak. Bir Pizza Max restoranı açmanın toplam yatırım maliyeti 200 bin doları buluyor. Buna ekipman, motosiklet ve dekorasyon masrafları dahil. Pizza Max'ın en önemli özelliği, pizzayı geleneksel bir teknikle pişirmesi. Bu tekniğe göre pizzalar tel tavada pişiriyor. Bu nedenle pizza içindeki yağ oranı son derece az.
Telefon: 0212 257 88 88
Web: www.pizzamax.com.tr
TADIM PİZZA
Franchise giriş bedeli 20 bin dolar
Ankara merkezli Tadım Pizza’nın Ankara, İstanbul, Antalya ve Bursa’da 15 şubesi var. Franchising sistemiyle yeni restoranlar açmaya devam eden şirket, Türkiye genelinde gelecek tüm teklifleri değerlendirecek. Tadım Pizza da diğer markalar gibi yer seçimi konusunda titiz davranıyor. Alışveriş merkezleri ya da iş merkezleri gibi potansiyeli yüksek yerlerdeki dükkanlar tercih ediliyor. İşyeri büyüklüğü ise 100-300 metrekare arasında değişiyor. Tadım Pizza, franchise giriş bedeli olarak 20 bin dolar talep ediyor. Bu rakam bazı durumlarda 35 bin dolara kadar çıkıyor. Ortalama işletme sermayesi ise 120-225 bin dolar arasında değişiyor. Reklam katılımı payı yüzde 2, sürekli franchise ödemesi ise yüzde 5.
Telefon: 0312 437 87 13
Web: tadimpizza.com.tr
MARMARİS BÜFE
Şube sayısı 30'a çıkacak
Marmaris Büfe'nin, İstanbul'da Taksim'in yanı sıra Göztepe, Koşuyolu, Bahçeşehir, Bakırköy ve Yeşilköy'de şubeleri var. Ankara ve İzmir'de de franchise verilecek. 5 yıl içinde Marmaris Büfe sayısının 30'a ulaşması planlanıyor. Marmaris Büfe'ye özel ürünlerin başında dilli kaşarlı tost, biftek kaşarlı sandviç ve Leyla tost geliyor.
Telefon: 0212 250 23 02
Web: www.marmarisbufe.net
ÖZCANLAR KÖFTE
Sadece Trakya eti kullanıyor
Tekirdağ köftesiyle bütünleşmiş bir marka olan Özcanlar Köfte’nin halen Tekirdağ'da üç restoranı var. Şirketin İstanbul'da bir bölge bayisi (catering şirketleri, oteller ve üniversitelere hizmet veriyor), Astoria AVM'de de bir restoranı bulunuyor. Özcanlar Köfte, altyapıyı tamamladıktan sonra franchise de vermeye başlayacak.
Telefon: 0282 263 27 10
Web: www.ozcanlarkofte.com
GÖNÜL KAHVESİ
200 Türk kahvecisi aranıyor
İzmir merkezli Gönül Kahvesi, kahve ve çay evi konseptinde faaliyet gösteriyor. Gönül Kahvesi’nde Türk kahvesi ve diğer kahve çeşitlerinin yanı sıra pasta ve tatlılar bulunuyor. Halen 23 şubesi bulunan şirket, franchising sistemiyle şube sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyor.
Telefon: 0232 702 82 97
Web: www.gonulkahvesi.com
GÜNAYDIN BURGER HOUSE
Katkısız dana eti kullanıyor
Günaydın Restoran Zincirleri bünyesinde faaliyet gösteren Günaydın Burger House, il şubesini Ekim 2009’da İstanbul Bağdat Caddesi’nde açtı. 2010’da Ortaköy ve Bebek’te 2 yeni şube daha açılacak. Bu şubelerin tamamı şirket tarafından işletilecek. Günaydın Burger House’un büyüme planlarında franchise vermek de var. Şirket, franchising sistemiyle açılacak şubeler için önceliği İstanbul’a vermiş. İlk etapta İstanbul’un diğer semtlerinde şubeler açılacak. İstanbul’da planlanan şube sayısına ulaşıldıktan sonra sırada diğer iller var. Burger House’un mönüsünde 14 çeşit hamburger bulunuyor.
KAHKECİZADE
Kahke Gaziantep ve çevresinde yapılan bir tür kurabiye. Tatlı ve tuzlu birçok çeşidi var. Şirketin üretim tesisi Düzce’de bulunuyor. Bin 500 metrekaresi kapalı, 12 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 13 bin 500 metrekarelik alanda üretim yapılıyor. Günlük üretim kapasitesi ise 4 ton. 2007’de üretime başlayan şirketin Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde bayileri var. Yeni bayilikler için Türkiye genelinden gelen teklifler değerlendirilecek.
Telefon: 380 546 60 21
Web: www.kahkecizade.com
HAS KAHVE EVİ
İzmir merkezli Has Kahve Evi’nin İzmir, Çanakkale ve Denizli’de 9 şubesi var. Bu şubelerin 3’ü franchising sistemiyle açılmış. Has Kahve Evi Franchising Sorumlusu İlknur Çetin, “2010 franchising sistemiyle yeni şubeler açacağız. Bunun için Türkiye genelinden gelecek teklifleri değerlendiriyoruz. Ancak öncelik Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olacak. Has Kahve Evi’nin anahtar teslimi yatırım maliyeti 200 bin TL” diyor.
Telefon: 0232 877 00 10
Web: www.haskahve.com.tr
YOORT
Dondurulmuş yağsız yoğurt
TAG Enterprises International'ın markası olan Yoort, ilk şubesini 2008'in son aylarında İstanbul'daki İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde açtı. Yoğun ilgi gören Yoort, yeni şubeler açmakta gecikmedi. Birkaç ay sonra İstanbul Bağdat Caddesi ve Altunizade'deki Capitol Alışveriş Merkezi'nde 2 yeni şube daha açıldı. Yeni şubelerin tamamı İstanbul ve Bodrum'da açılacak ve yine tamamı şirket tarafından işletilecek. Daha sonra franchising sistemiyle diğer illerde Yoort şubeleri açılacak.
Telefon: 0212 345 63 37
FROZEN
Doğal meyveli yoğurt ya da dondurma
Frozen'in ilk şubesi, Tolga Kaptanoğlu isimli genç bir girişimci tarafından İstanbul Bağdat Caddesi'nde açıldı. Frozen'in menüsü oldukça zengin. Ağırlıklı olarak dondurma ya da yoğurtla hazırlanmış özel karışımlar müşterilerin beğenisine sunuluyor. Bunun için öncelikle çilek, muz ananas, kavun, kayısı, fıstık, incir, nane, hurma, ceviz, fıstık, parça çikolata gibi 30 çeşit arasından birkaçını seçmeniz gerekiyor. Tolga Kaptanoğlu, şu sıralar yeni şube açmaya hazırlanıyor. Başta İstanbul olmak üzere satış potansiyeli görülen tüm illerde franchise sistemiyle yeni Frozen şubeleri açılacak. Kaptanoğlu, franchise giriş bedeli olarak 10 bin dolar talep ediyor.
Telefon: 0216 369 97 19
DÖNER&SANDWICH
Franchise bedeli 60 bin TL
Bursa’nın ünlü kebapçılarından Uludağ Kebapçısı, şimdi de Döner&Sandwich- Cemal&Cemil Usta adıyla, fast food konseptinde yeni şubeler açıyor. Döner&Sandwich için yaklaşık 1.5 yıldır hazırlık yaptıklarını belirten Uludağ Kebapçısı İmalat ve Satınalma Müdürü Şafak Ergin, “İlk etapta 3 şube açtık. Bu şubelerin 2’si Bursa’da 1’i Aydın’da bulunuyor. Kısa bir süre sonra İstanbul 4. Levent ‘te yeni bir Döner&Sandwich şubesi daha açılacak. Döner&Sandwich’lerde kebabı ekmek arasında müşterilerimize sunuyoruz” diyor. Şirket franchise bedeli olarak 60 bin TL talep ediyor. Ortalama yatırım maliyeti yaklaşık 40-50 bin TL arasında değişiyor. Bu arada Uludağ Kebapçısı Cemal&Cemil Usta, restoran konseptinde de şubeler açıyor. Şirketin halen 3 restoranı var.
Telefon: 0224- 25O 81 82
Web: info@uludagkebapcisi
ABA PİKNİK
Ankara merkezli
Ankara merkezli Aba Piknik’in 22 şubesi var. Bunlar Aksaray, Konya, Antalya’ da bulunuyor. Aba Piknik’in 9 tane franchise şubesi var. Franchising sistemiyle yeni şubeler açacaklarını belirten, Aba Piknik Franchise Koordinatörü Aytaç Çubuk, “Yeni şubeler açma konusunda aceleci davranmıyoruz. Uygun gördüğümüz, satış potansiyeli olan bölgelerden gelecek franchise taleplerine sıcak bakıyoruz” diyor. Aba Piknik’in menüsünde et döner, tavuk döner, köfte, hamburger ve lahmacun bulunuyor.
Telefon: 0312 387 40 16
Web: www.abapiknik.com.tr
KOLCUOGLU KEBAP
Ünlü Adanalı kebapçı
Adana merkezli Kolcuoğlu Kebap’ın halen 15 şubesi var. Bu şubeler Adana, Mersin, Adana, İstanbul ve İskenderun’da bulunuyor. Şirket franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Franchise giriş bedeli olarak 50 bin dolar talep ediliyor. Diğer yatırım maliyetleri ise görüşmelerde belirleniyor.
İletişim Bilgileri
Telefon: 0322 228 17 44
Web: www.kolcuoglu.com
PARK KUMPİR
Şimdilik franchise bedeli yok
Yaklaşık 15 yıldır Eskişehir Porsuk Bulvarı’nda faaliyet gösteren Park Kumpir, ilk kez bu yıl şubeler açacak. Franchising altyapısını hazırlayan şirket, Türkiye genelinden gelecek franchise taleplerini değerlendirecek. Park Kumpir Franchise Sorumlusu Tolga Kumru, “Açılacak ilk 3 şube için franchise giriş bedeli talep etmiyoruz” diyor. Park Kumpir’lerin yatırım maliyeti metrekare başına 700 ile bin dolar arasında değişiyor. Şirket girişimcilere 2 farklı yatırım seçeneği sunuyor. Bunlardan ilki 35 metrekare büyüklüğündeki mini konsept. Bu konsepteki Park Kumpir’lerde sadece kumpir satılacak. Bunun yatırım maliyeti ise 50 bin TL. İkinci seçenekte ise restoran büyüklüğü 150 metrekareye kadar çıkabiliyor. 150 metrekarelik Park Kumpir’de kumpirin yanı sıra börekten salataya, mantıdan dönere kadar onlarca seçenek bulunacak.
Telefon: 0222 231 35 08
Web: www.parkkumpir.net
MY FISH
Şube sayısı 10’a ulaştı
Deniz ürünlerini fast food tarzında müşterilerine sunan My Fish’in İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de 10 şubesi var. Bu şubelerin 8’i franchising sistemiyle açılmış. Şirket, 2010’da franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. My Fish’in isim hakkı bedeli 35 bin euro. Yaklaşık 70 metrekarelik bir şubenin anahtar teslimi kurulum maliyeti ise 125 bin euro civarında. My Fish’in sürekli franchise ödemesi olarak, aylık ciro üzerinden yüzde 5 pay alıyor.
Telefon: 0312 439 20 03
Web: www.myfish.com.tr
CAFE’DE MANTI
2 ay önce kuruldu
Cafe’de Mantı çok yeni bir şirket. Yaklaşık 2 ay önce Özge Pinhas isimli girişimci tarafından kurulmuş. Cafe’de Mantı ilk şubesini İstanbul Kurtköy’deki Via Port Alışveriş Merkezi’nde açtı. Cafe’de Mantı’da 5 çeşit mantı seçeneği var. Bunun dışında diğer mantı konseptlerinden farklı olarak Çin ve Boşnak mutfağından bazı lezzetler müşterilerin beğenisine sunuluyor. Cafe’de Mantı’nın Sahibi Özge Pinhas, “Yeni kurulmuş bir firma olmamıza rağmen, şu sıralar franchise altyapısını kuruyoruz. Örneğin merkez mutfağımızı kısa bir süre sonra tamamlamış olacağız. Tüm hazırlıkların 6 ay sonra bitirilmesi hedefleniyor. Ondan sonra franchising sistemiyle yeni şubeler açacağız” diyor.
Telefon: 0216 696 14 34
Web: www.cafedemanti.com
LahMCN
Sıcak ve lezzetli lahmacunlar
NGC şirketi tarafından 2006’da kurulan LahMCN’un şube sayısı 26’ya ulaştı. Bu şubeler İstanbul, Antakya, Erzurum, Ankara, İzmit, Adapazarı, Tekirdağ, Aydın, Nevşehir, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Mersin ve Denizli’de bulunuyor. Şirket, 2010’da franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Bunun için Türkiye genelinden gelecek franchise talepleri değerlendirilecek. Franchise yatırım şartları ise yüz yüze yapılacak görüşmelerde belirleniyor.
Telefon: 0312 496 33 66
Web: www.lahmcn.com.tr
TANTUNİZADE
Gerçek ustalardan lezzetli seçenekler
Mersin yöresinin ünlü kebabı tantuni meraklılarının büyük beğenisini kazanan Tantunizade, şube sayısını artırma kararı aldı. İlk şubesini 1997’de Ankara’da açan Tantunizade daha sonra Ankara’da 1, İstanbul’da 1 ve Gaziantep’te 1 olmak üzere 3 yeni şube daha açtı. Tantunizade, 2010’da franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Alışveriş merkezlerinde açılacak Tantunizade şubeleri için 40-60 metrekare büyüklüğünde, cadde üzerinde açılacak şubelerde ise 60-100 metrekare arasında değişen büyüklükteki bir işyeri gerekiyor. Bunun dışında kullanılacak malzemelerden hammadde teminine kadar gerekli her konuda yatırımcıya destekler sunuluyor. Tantunizade’nin menüsünde tantuni dışında diğer kebap çeşitleri de var.
Telefon: 0312 280 32 88
Web: www.tantunizade.com
FISHO
Zahmetsiz balık yeme keyfi
Balık, karides, midye, kalamar… Menüsünde bu ve benzeri çok sayıda deniz ürünlerini bulunduran Fisho’nun şube sayısı 17’ye yükseldi. Bu şubeler İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Tekirdağ, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Denizli, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa, Bursa, Mersin ve Aydın’da bulunuyor. NGC şirketi tarafından kurulan Fisho, 2010’da franchising sistemiyle yeni şubeler açmaya devam ediyor. Şirket, Türkiye’nin her ilinden gelecek franchise talepleri değerlendiriyor.
Telefon: 0312 496 33 66
Web: www.fisho.com.tr
Franchise alırken bunlara dikkat!
* İlgili firmanın ya da markanın deneyimli olması çok önemli. Ayrıca, işin tam detaylı olarak tanımlanması gerekiyor. İşi yürütebilmek için gerekli optimal çalışma saati ve personel adedi de önemli.
* Franchisor (franchise veren) kimdir? Geçmiş deneyimleri nedir? Çalıştırdığı yöneticilerin mesleki tecrübeleri yeterli midir? Bu sorulara açık ve net bir şekilde yanıt alınmadıkça marka ortaklığı yapmamakta yarar var.