İstanbul'da sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Okmeydanı'nda bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Polis ekiplerinin saldırıya anında karşılık vermesi ile 2 saldırgan etkisiz hale getirildi. Olayda iki polis yakalanırken kaçan teröristlerden birinin de yaralı olarak yakalandığı belirtildi.
TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; etkisiz hale getirilen Pınar Birkoç ve Emrah Yayla'nın DHKP/C terör örgütüne üye olduklarını söyledi.
Teröristlerden 43 yaşındaki Emrah Yayla'nın Adana'da hakim, savcı, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığındayken 11 kilo patlayıcı madde ile yakalanan 3 teröristten biri olduğu belirlendi.
1 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ
Hain saldırıdan acı haber geldi. Hastaneye kaldırılan yaralı vatandaş Dilfiraz K.'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. İstanbul Valisi Davut Gül, "Polislerimiz dışında 4 vatandaşımız yaralandı. Biri şehit oldu. 3 vatandaşımızın tedavileri sürüyor. Gördüğümüz kadarıyla hayati bir tehlikeleri yok" dedi.
DHKP-C'Lİ TERÖRİST BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKTI!
DHKP-C'li terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un bugün İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.