Son dakika haberi: Suç örgütünün kasası olduğu öne sürülen Emrah Bağdatlı'nın, 5 Mart 2025 günü yurt dışına gidecekmiş gibi uçak bileti aldığı ancak 3 Mart 2025 günü telefonunu evinde bırakarak kara yolu ile yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilmişti.
ONGUN'UN GİZLİ KASASIYDI
Firari Emrah Bağdatlı, 2020 yılında kurduğu "Şimdi Yapım" ve "Değişik Hikayeler" isimli şirketleri ile yakın arkadaşı ve İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun vasıtasıyla İBB'den 500 milyon liraya yakın ihale aldı.
Savcılık tarafından söz konusu ihalelere ilişkin yapılan incelemelerde birçok usulsüzlük yapıldığı belirlendi.
Bağdatlı, soruşturma kapsamında çıkarılan suç örgütü şemasında örgütün iki numarası olarak gösterilen Murat Ongun'un gizli kasası olarak yer aldı.
YURT DIŞINA KAÇTI
19 Mart 2025 tarihinde İBB'ye yönelik başlatılan yolsuzluk operasyonunda hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emrah Bağdatlı'nın adresinde yapılan aramalarda kendisine ulaşılamadı.