"GERGİNLİK 23 NİSAN GÜNÜ ÖĞLEDEN SONRA HIZLA DÜŞMÜŞ, SÖNÜME GEÇMİŞTİ"
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan: "6,2'lik depremle Kuzey Marmara'da Trakya kolunun Büyükçekmece- Kumburgaz-Silivri bölümü yaklaşık 25 km, sağ doğrultu atımlı yırtılmayla kırılmış olabilir. Depremin İstanbul önünü kırmadan sıçrayarak Trakya kolunu batıya doğru yırtıp kırılmanın durması can güvenliği bakımından uğurludur, sevinçlidir. Görünüş o ki gerginlik 23 Nisan bayram günü öğleden sonra hızla düşmüş, sönüme geçmiştir. Boşalttığı gerginlik, boşatması gerekenin yaklaşık 22'de 1'idir. Umarım parçalı kırılmalar ile işlem gelecekte de bu biçimde ölümsüz, yıkımsız tamamlanır. Depremin K45B gidişli Trakya-Eskişehir kırığı ile Kuzey Anadolu Kırıklarının kesim yerinde olması, deprem odağının kavşakta olma kuramını güçlendirdi, kanıtladı. Durum şunu gösterdi ki büyük bir depremle boydan boya kırmamasının nedeni, henüz M7,2'lik depremi oluşturarak 6 Giga tonluk kırılma direncini yenecek gerginliğe ulaşamamasıdır. Büyük deprem için beklentim henüz erken gibi görünüyor. Haydi uğurlusu."
"7'NİN ÜZERİNDE BİR DEPREM POTANSİYELİ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR"
Prof. Dr. Okan Tüysüz: "Marmara Denizi içerisindeki faylara baktığımızda, 7'nin üzerinde bir deprem potansiyeli olduğu görülüyor. Her ne kadar bazı muhalif görüşler olsa da bilim camiasında genel kabul gören görüş budur."
"HAZIRLIKLI OLMAKTA FAYDA VAR"
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Bu büyüklükteki bir deprem bile zarar verebilir. Daha büyüğüne karşı hazırlıklı olmakta fayda var."