Son dakika haberi: İBB'ye düzenlenen yolsuzluk operasyonunda suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ekrem İmamoğlu ve ihale alan şirket sahipleri arasındaki para trafiği MASAK raporuyla ortaya çıktı. Bunlardan biri olan Hüseyin Köksal, İBB iştiraki Kültür AŞ'ye 395 milyon TL fatura kesti.
Bir süre sonra da İmamoğlu İnşaat'a 'daire bedeli' diyerek 50 milyon transfer etti. Savcılık bunu 'rüşvet aktarımı' olarak değerlendirdi. Ekrem İmamoğlu ifadesinde, bu ve diğer transferlerle ilgili olarak, "İmamoğlu İnşaat'ta imza yetkim yoktur" dedi.
395 MİLYONUN 50 MİLYON'U İMAMOĞLU'NA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri Kültür AŞ ve Medya AŞ'den ihaleler alan suç örgütü üyeleri, ihaleler kapsamında belediyenin yaptığı hak ediş ödemelerini İmamoğlu İnşaat'a aktardı. Kültür AŞ'ye 2023-2024 yıllarında 395 milyon TL fatura kesen Hüseyin Köksal, Ekrem İmamoğlu'nun sahibi olduğu İmamoğlu İnşaat AŞ'ye 50 milyon TL para transferi gerçekleştirdi.
MASAK TESPİT ETTİ
Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hazırladığı rapora göre, iştiraklerin ihalelerini dahil olan suç örgütü üyesi kişilere ait firmalar, ihaleler kapsamında belediyeden aldıkları ödemeleri, İmamoğlu İnşaat AŞ'ye aktardı.
RÜŞVET AKTARIMI OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023-2024 yıllarında Kültür AŞ üzerinden 395 milyon TL'lik ihale bedeli ödediği BVA şirketinin ortağı Hüseyin Köksal, sahibi olduğu diğer şirket Carsal Reklamcılık ve Yayıncılık aracılığıyla İmamoğlu İnşaat'a "daire bedeli" adı altında 50 milyon TL transfer etti. Savcılık, bu para transferlerini "ihale komisyonu adı altında rüşvet ödemesi" olarak değerlendirdi.