8 Nisan ölüm yıldönümünde Süleyman Çakır replikleri ve sözleri paylaşılmaya başlandı. Türk dizi tarihine damga vuran Kurtlar Vadisi denince akla gelen ilk karakterlerden olan Süleyman Çakır, mafya babası olarak dizide yer almış ve replikleriyle izleyenlerin zihinlerine kazınmıştı. Oktay Kaynarca tarafından canlandırılan bu kurgusal karakter, her ölüm yıl dönümünde anılıyor. Bu noktada "Süleyman Çakır kimdir, ölüm tarihi ne zaman, kaçıncı bölümde öldü ve kim öldürdü?" sorunlarına yanıt aranıyor. Karakter o kadar çok seviliyordu ki, onun için gıyabi cenaze namazı bile kılınmıştı. İşte Süleyman Çakır replikleri ve karakteri hakkında detaylar…
SÜLEYMAN ÇAKIR KİMDİR?
Süleyman Çakır (d. 1964 - ö. 8 Nisan 2004), Kurtlar Vadisi isimli dizide Hekimoğlu türküsüyle özdeşleşmiş ve Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış kurgusal karakterdir...
Küçük yaştayken cami avlusunda gözü önünde babasının vurulduğunu görmüş ve bundan sonra dünyaya hep nefretle bakmıştır.
Babası öldükten sonra annesinin evde yaptığı pilav ve nohudu satarak hem kız kardeşi Derya Çakır'a hem de annesi Emine Çakır'a bakmıştır. Bir gün zabıta gelip yasak yerde satış yaptığı için hem onu hem de kız kardeşini hırpalamıştır.
Çakır, Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Süleyman Çakır dizide 43. bölümde vurulmuş ve 45. bölümde öldüğü ilan edilmiştir.
Can dostu Polat Alemdar Çakır'ın ölümünün ardından Halit'i ve altı mafya babasını bir gecede öldürerek onun intikamını almıştır. Süleyman Çakır karakteri, Kurtlar Vadisi'nde en çok ilgi çeken ve sevilen karakterlerdendir. (Kaynak: Wikipedia)
KURTLAR VADİSİ'NİN EFSANESİ SOSYAL MEDYANIN DİLİNDE
Kurtlar Vadisi'nde Çakır lakaplı mafya babası Süleyman Çakır ölümünün üzerinden 20 yıl geçse de unutulmadı. Efsane karakter Süleyman Çakır ölüm yıl dönümü nedeniyle sosyal medyada gündem oldu.
Oktay Kaynarca her sene olduğu gibi bu sene de efsane karakteri andı.
Dizi severler ve sosyal medya kullanıcıları da Süleyman Çakır'a ait replikleri paylaşarak adeta nostalji yapıyor.
OKTAY KAYNARCA KAÇINCI BÖLÜMDE DİZİDEN AYRILDI?
Süleyman Çakır karakteri dizinin 43. bölümünde vurulmuş, 45. bölümünde ise ölmüştür.
EN SEVİLEN SÜLEYMAN ÇAKIR REPLİKLERİ
-Allah'tan başka kimseye biat etmem, vuracağım adamı bile önceden söylerim, çok kan akacak lan.
-Dostun dostumdur düşmanın düşmanım.
- Azdan az çoktan çok gider.
-Ne güzel İstanbul be!
-İstanbul'un Sefiri benim!
-İkinizin de Allah belasını versin diyeceğim de beni göndererek Allah sizin belanızı vermiş zaten.
- Kaç ölüm adını değiştirir usta?
- O bileğini bükerler reis boynumuz bükülmesin de bileğimizin bükülmesi önemli değil.
-Yürü be Hekimoğlu, ölümden öte köy mü var?
- Buralara gelmek hiç kolay olmadı Can Polat.
- Ölenin arkasından ağlama ki sen öldükten sonra arkandan ağlayan bırakma.
-Her şeyin, zamanı var; yaşamanın, sevmenin, hatta ölmenin bile...
- Benim vermediğimi sen alamazsın.
- Kim lan bu yerden bitme karı ne anamız ne avradımız kaldı.
- Kabadayı'nın yumuşak bir yeri olursa, namı büyük ömrü kısa olur.
- Bizim bir adımız var, ezanla kondu selayla silinir biz iki günlük adamlara isim sildirmeyiz.
- Bardak zaten dolu, damlayana yazık olacak.
- Geldiğim yerlere planlarla gelmedim vura vura, kıra kıra, yıka yıka, yıkıla yıkıla ama tek gün bile yarın ne olacak demeden yani bileğimin hakkıyla.
- Asla birilerinin umudunu kırma belki de sahip oldukları tek şey o'dur.
- Benim bu alemdeki raconum; belimdeki silahı çektikten sonra, mermim bitene kadar yerine koymamaktır.
- Hayatta edindiğim tecrübeler yediğim kazıkların toplamıdır.
- Silahımız da yüreğimiz de bir olsun.
- Ya yanımda dur, ya ardımda ama karşımda durma karşımda durunca göremiyorum önümü kapatıyorsun.
- Paranı kaybedersen geri kazanırsın gücünü kaybedersen geri alırsın namını kaybedersen her şeyini kaybedersin.
-Kimse benden çalamaz.
- Geldiğim yerlere planlarla gelmedim vura vura, kıra kıra, yıka yıka, yıkıla yıkıla ama tek gün bile yarın ne olacak demeden yani bileğimin hakkıyla.
- Biz racon bilen adamız racona göre yaşarız karşımızda da racon görmek isteriz raconumuza para gibi pis şeyler halel getiremez.
- Geçmişini unutan geleceğini bulamaz...
- Yaşamak için yalvarmadık, ölmek için de yalvarmayız!
- Bizim hedefimiz belli: Mafya kalmayana kadar devlet, mafya bittikten sonra Mehmet.
- Böyle adamlar ölümden kaçmaz ölümle yaşar...
- Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir.
2024 yılı Ramazan ayının son günleri Müslüman tarafından ibadetle dolu değerlendiriliyor. Bu sene 11 Mart tarihinde başlayan Ramazan-ı Şerif 10 Nisan bayramın birinci gününde son buluyor. Müslümanların oruçlarını açtıktan sonra yatsı namazıyla b-kıldığı teravih namazı bir ay boyunca gerçekleşti. Ramazan'ın bitmesine birkaç gün kala son teravih namazı tarihi araştırılıyor. Peki, bu yıl son teravih namazı ne zaman kılınacak?
Ramazan ayının son günleri idrak ediliyor. Bu ayın en önemli ibadetlerinden olan teravih namazı da vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu sene son teravih namazının ne zaman kılınacağı merak eden vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı takvimini sorgulamaya başladılar. İşte 2024, son teravih tarihi
RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK? Ramazan ayının son orucu bu yıl, 9 Nisan Salı akşamı açılacak iftarın ardından tamamlanacak. Ardından ise 3 gün boyunca idrak edilecek Ramazan Bayramı'na erişilecek.
SON TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK? Bu yıl son teravih 8 Nisan Pazartesi günü, yatsı namazının ardından eda edilecek.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR? Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için teravih namazını kılmaya." Sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. 1. Rekat kılınışı Sırasıyla "Sübhaneke duası" okunur, "Euzü besmele" çekilerek "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okunur. Rüku ve secde yapılır. 2. Rekat kılınışı "Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur rüku ve secde yapılır ardından tahiyyata oturulur. İki rekat şeklinde kılınacaksa "Tahiyyat duası, Salli-Barik dualarıyla Rabbena duaları" okunur ve selam verilir. Eğer 4'er rekat olarak kılınacaksa ilk tahiyyata oturulduğunda "Tahiyyat duası ve Salli, Barik duaları" okunur sonra üçüncü rekata kalkılır.
3. Rekat kılınışı "Sübhaneke", "Euzü besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku ve secdenin ardından dördüncü rekata kalkılır. 4. Rekat kılınışı "Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku secde yapılarak oturulur. Bu oturuşta "Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları"ı okunduktan sonra sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.