"Karpuzlu mantı, kaktüs tempura, havyarlı tavuk kızartma" dersem yüzünüzü ekşitebilirsiniz. O halde siz yazlık yerlerdeki son moda yiyecekler için henüz hazır değilsiniz. İŞte parti konseptinden yemeklere bu yazın olmazsa olmazları...
"Plajda moda" deyince sizin aklınıza terlik, mayo, çanta, şapka gelebilir. Lakin işin bir de eğlence ve gastronomi boyutu var. Ki en az moda kadar ehemmiyet taşıyor. Lahmacun belki de son 10 yılın galibi. Şehirde yemediğimiz lahmacun ve pideyi öğlen plajlarda tüketiyoruz malumunuz. Bir de son üç yıldır edamame, suşi, bao gibi Uzakdoğu lezzetleri indi deniz kenarına. Bu yıl değişmeyenlerin yanına bir de eklenenler var. Misal bao ve kumruyu buluşturan füzyon tatlar gibi. Ya da karpuzlu mantı gibi kulağa itici, damağa epey lezzetli gelen yemekler girmiş menülere. O halde sözü yazlık yerlerdeki işletmecilere ve mekan sahiplerine bırakıyorum... İşte kaktüs tempuradan karpuz mantıya bu yazın olmazsa olmazları...
YÖRESEL TATLAR FÜZYONLA BULUŞUYOR
Sarp Yaman, Kong Alaçatı'nın İşletmecisi
İster gündüz, ister gece olsun, bu yaz mekanların çoğu 'Instagram friendly' yani Instagram'da paylaşmalık pek çok detaya sahip. Neon yazılar, enstalasyonlar, dev heykeller, bilumum hayvan maketleri arasında misafirler bol bol fotoğraf paylaşacak. Kong'un nilüfer havuzu, girişteki dev zürafalar, tablolar ve her köşesindeki neonlar 'sosyal medyacılar' için biçilmiş kaftan
Türkçe müzik her zaman popüler belki ama bu yaz sadece kulüplerde değil restoranlarda da house, Afro-house ve etnik tarz müzikler revaçta olacak.
Tüm dünya doğal ve organik yaşama yöneldiğinden barlarda servis edilen kokteyller de artık en taze malzemelerden yapılacak. Şuruplu kokteyllerin devri bitti artık!
Yöresel tatlarla dünya lezzetlerinin 'kafa karıştırmayan' bir füzyonla buluştuğu menüler karşımıza çok çıkacak. Mesela Kong Alaçatı'daki 'kumru bao' bu tarz menülerde bulabileceğiniz yemeklerden sadece biri.
YAZIN DA SANAT DİYORUZ
Fırat Özgöçer, Root Bodrum Kurucu Ortak
Dünyada da giderek yaygınlaşan ve çok sevilen etnik ve bohem plaj konseptini Bodrum'un en popüler koylarından Tilkicik'e taşıdık. İnsanlar güneşlenirken bile artık iyi yemek ve iyi kokteyl içmek istiyor. Biz de tüm bunları tek çatı altında vegan çeşitlerini de önemseyerek, farklı müzik türleriyle harmanlıyoruz. Meksika Tulum'dan gelen Pascale Caristo müziğimizin ilham kaynağı. Dünyaca ünlü DJ'ler ve Pascale'ın tarzıyla yarattığımız müzik kısa zamanda çok ilgi gördü.
Artık yazlık mekanlarda sanat olmadan olmuyor. Tüm gün plajda keyif yapmak tamam ama farklı şeyler isteyenlere akşam üstü partilerinin yanı sıra sanatla buluşma imkanı sağlıyoruz.