Balkabağı kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden birisi. İçeriğinde nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, beta karoten, A,B ve C vitaminleri, aminoasitler ve alkoloidler olan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor.
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesine yardımcı olan balkabağı, lif içeriği yüksek olduğu için zayıflama diyetlerinde uzun süre tokluk hissi sağladığı için zayıflamaya da yardımcı. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerde yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önlüyor.
Balkabağı ve çekirdeğinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde özellikle göz sağlığında etkilidir. Bir su bardağı pişmiş balkabağında 11,7 mg, bir su bardağı pişmiş havuçta ise 6,6 mg Alfa karoten bulunmaktadır. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden, Fitoterapi Uzmanı Ece Günay Akkuş demir, potasyum, kalsiyum, fosfor zengini olan balkabağının sihirli dünyasını anlatıyor;