Burun akıntısı; grip, soğuk algınlığı ya da alerji sonucunda meydana gelebilir. Özellikle havaların soğumasıyla birlikte burun akıntısı şikayetleri oldukça artmaya başladı. Bu şikayetin önüne geçebilmek için sarımsağın faydalarından yararlanabilirsiniz.
Sarımsakta yer alan allisin isimli maddenin antifungal, antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur. Bu sayede burun akıntısının kesilmesinde rol oynar.
Bunun için dört diş sarımsağı küçük parçalar haline getirin. Ardından cezvenin içerisine bir bardak ve su sarımsak parçalarını ilave edip kaynatın.
ZERDEÇAL
Zerdeçalın; antiviral, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri bulunur. Bu özellikleri sayesinde burun akıntısının geçmesinde etkili olur.
Zerdeçal kullanarak uygulayacağınız bu yöntem için bir su bardağı kadar sıcak sütün içerisine bir çay kaşığı kadar toz zerdeçal ekleyerek tüketin.
Bu karışım sayesinde burun akıntısı, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.
ZENCEFİL
Zencefilin; antiviral ve antitoksik özellikleri vardır böylece burun akıntısı gibi pek çok solunum yolu problemine karşı iyi gelir.
Çay haline getirebilmek için; taze zencefil kökünü ince olacak biçimde dilimleyin ardından cezvenin içerisinde bir bardak su kaynatın. Su kaynadığı zaman zencefil dilimlerinin üzerine dökerek 4 dakika boyunca demlenmesi için bekleyin.
Hazırladığınız çayı gün içerisinde 3 kez olacak biçimde tüketebilirsiniz böylece burun akıntısı sorunun yanı sıra soğuk algınlığına karşı da etkisini görebilirsiniz.
Böylece burun akıntısı probleminin önüne geçebilirsiniz.
Burun akıntısını kesen diğer öneriler şöyle;
Bol miktarda sıvı tüketmek: Burun akıntısının görüldüğü zaman bol miktarda sıvı tüketmek, sinüslerde yer alan mukusun akıcı olmasını sağlar ve burun kanallarının kolayca temizlenmesine yardımcı olur.
Tuzlu suyla burnu temizlemek: Tuzlu suyla mukusun rahatlamasını sağlayabilir böylece burun akıntısının önüne geçebilirsiniz.
Bunun için tuz, su ve az miktarda karbonatı karıştırıp gün içerisinde 3 defa burnunuza uygulayabilirsiniz.
Dinlenmek: Vücudun dinlenmesini sağlayarak burun akıntısı belirtilerinin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışması tavsiye edilir. Eğer uzun süreli ve geçmeyen burun akıntısında şikayetçiyseniz mutlaka bir uzmana görülmeniz tavsiye edilir.
Ağrı, günlük aktivitelerin yerine getirilmesinin önüne geçip yaşam kalitesini düşürür. Bunların yanı sıra sağlık sorunlarına yol açarak vücutta acı hissedilmesine neden olur. Dünyanın en ağrılı hastalığına sahip olduğunuzu düşünüyorsanız haklı olabilirsiniz! Çünkü bilim insanlarına göre bu hastalık oldukça acı verici. İşte en ağrılı hastalık ve detayları…
Bir kişinin aşırı derecede hissettiği acı miktarı bir başkası için aynı olmayabilir ya da birisinin acısını nasıl hissettirdiğini anlayabilmek zor olabilir. Fakat en ağrılı hastalıklar için mevcut bir liste var. İngiltere'nin Ulusal Sağlık Servisi (NHS) en acı veren hastalıklar sıraladı. Sıralama ise şöyle;
DİSK KAYMASI
Disk kayması, omurgada yer alan omurların arasında bulunan yumuşak doku yastığının dışarı yöne olacak biçimde itilmesiyle meydana gelir. Bu dokunun omurgadan doğru olan sinirlere baskı yapması, şiddetli ağrı hissedilmesine yol açabilir.
Sırtın ağrımasına, kollarda, sırtta, omuzlarda, ayaklarda ya da bacaklarda uyuşma hissinin meydana gelmesine neden olabilir. Kas güçsüzlüğüne ve boyun ağrısına sebep olabilir.
Siyatik sinire baskı yapması sonucunda bacaktan aşağı yöne doğru ağrı hissine yol açabilir.
Diskin kayması; ağrı kesici ve hafif egzersizle iyileştirilebilir fakat daha ciddi olduğu zaman ameliyata gereksinim duyulabilir.
APANDİSİT
Apandisit, apendiks isimli yerin iltihaplanması sonucunda meydana gelir. İlk belirtisi arasında karnın ortasında gelip giden bir ağrının hissedilmesidir.
Ağrı birkaç saat sonra karnın sağ alt bölgesine doğru ilerleyerek daha da şiddetlenir.
Bu bölgeye baskı uygulamak, yürümek ya da öksürmek ağrının daha kötüleşmesine yol açabilir. Rahatsızlığın diğer semptomları arasında iştahsızlık, kabızlık, ishali yüksek ateş ve mide bulantısı bulunur.
ZONA
Zona, sıklıkla yüz ya da vücudun bir bölgesinde ortaya çıkan, kaşıntılı ve ağrıya yol açan enfeksiyona denir.
Ciltte kızarıklık meydana gelmeden önce o bölgede karıncalanma hissi ya da baş ağrısı hissedilir.
Meydana gelen döküntü, 7 ila 10 gün içerisinde kabuk bağlayan kabarcıklar haline gelir ve iyileşmesi 4 haftayı bulabilir.
DONUK OMUZ
Donuk omuz, omuz ekleminin etrafındaki dokunun iltihaplanması sonucunda oluşur. Bu durum bir süre boyunca omzunuzun sert ve ağrılı olduğunu gösterir. Ağrı kesiciler ve egzersizlerle tedavi edilebilir.
KÜME BAŞ AĞRISI
Bu biçimde olan baş ağrısı, normal olana göre daha az görülür. Küme baş ağrısı, uyarı vermeden hızlıca meydana gelebilir ve başın tek tarafında görülebilir, 1 ila 3 saat arasında sürebilir.
Bu durum kalp kasının ciddi bir biçimde hasar görmesine neden olabilir ve yaşamın tehdit edilmesine yol açar.
Fakat herkes kalp ağrısıyla aynı anda göğüs ağrısı yaşamayabilir ve bu durum hazımsızlıkla karşılaştırılabilir.
BÖBREK TAŞI
Böbrek taşı, çok acı verebilir ve tedavi edilmemesi sonucunda böbrek enfeksiyonlarına ve böbreklerin düzgün bir biçimde çalışmamasına yol açabilir.
ARTRİT
Artrit; hareket etmenin zor olduğu, ağrı ve iltihaplanmaya neden olabilen eklem ve bağ dokularına etkileyen hastalığına denir.
FİBROMİYALJİ
Fibromiyalji, bütün vücudun genelinde ağrının hissedildiği duruma denir. Bu hastalığa sahip kişiler; aşırı derecede yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrıları, irritabl bağırsak sendromu ve kas sertliği yaşayabilir.
MİGREN
Migren, başın bir bölgesinde hissedilen ağrıya denir. Bu durum sonucunda kişi; hasta hissedebilir, ışığa ve sese karşı hassas davranabilir.
SİYATİK
Kalçadan aşağı doğru ayağa doğru uzanan siyatik sinirin tahriş olması sonucunda meydana gelir. Semptomları, hapşırma ve öksürme sonucunda daha da şiddetlenebilir.