Tohum olarak, öğütülerek veya toz haline getirilerek çörek otu tüketilebilir. Çiğnenerek tüketildiğinde, tohumların faydalı bileşenleri daha iyi emilir. Öğütülerek veya toz haline getirilerek tüketildiğinde, tohumların daha kolay sindirimi mümkündür.
Çörek otu yağı, salata soslarına, yemeklere veya smoothie'lere eklenebilir. Ekmek, kek, poğaça gibi hamur işlerine de katılabilir.
Bir tatlı kaşığı çörek otu veya bir çay kaşığı çörek otu yağını günlük olarak tüketmek, tüm faydalarını maksimum düzeye çıkarabilir. Çok fazla çörek otu tüketmek yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle mutlaka, çörek otu tüketirken doktorunuza danışmanız önerilir.
Çörek otunu en üst düzeye çıkarmak için şu tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz:
Çörek otu tohumunu öğütüp tüketmek, faydalı bileşenlerin daha iyi emilmesini sağlar.
Diğer besinlerle birlikte tüketmek, çörek otunu emilimi ve faydalarını artırabilir. Örneğin, çörek otu ve yoğurt karışımı sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Çörek otu tüketirken dikkate alınması gereken bazı şeyler:
Bazı ilaçlar çörek otuyla etkileşime girebilir. Sonuç olarak, çörek otu tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.