Dikkat! Beyin kanamasına sebep oluyor!

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, tatlılarda ve içeceklerde kullanılan tarçının aşırı tüketimi konusunda uyarılarda bulundu. Piyasada son zamanlarda kalitesi düşük ve ucuz tarçınların kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Normalde 'seylan' tarçını elde edilirken kabukları çıkarılıyor ve çıkarıldıktan sonra kurumaya bırakılıyor" dedi. Sıkça tüketilen tarçınla ilgili uyarılarda bulunan Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, tüketilmeden önce ne yapılması gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar…

Pazartesi 04.11.2019 14:50 Güncelleme: Çarşamba 19.08.2020 15:25
Dikkat! Beyin kanamasına sebep oluyor!

Dikkat! Beyin kanamasına sebep oluyor!

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, tatlılarda ve içeceklerde kullanılan tarçının aşırı tüketimi konusunda uyarılarda bulundu. Piyasada son zamanlarda kalitesi düşük ve ucuz tarçınların kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Normalde 'seylan' tarçını elde edilirken kabukları çıkarılıyor ve çıkarıldıktan sonra kurumaya bırakılıyor" dedi. Sıkça tüketilen tarçınla ilgili uyarılarda bulunan Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, tüketilmeden önce ne yapılması gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar…

Dikkat! Beyin kanamasına sebep oluyor!

Dikkat! Beyin kanamasına sebep oluyor!

Şu an piyasada bulunan tarçınlar, Endonezya veya Vietnam'dan geliyor. Bu tarçınlarda dıştaki ağacın mantar tabakasını kazımışlar, içteki kısmı çıkarmışlar ve dolayısıyla odun kısmı kalmış. Odun kıvrılmıyor. Bunda da aroma var ancak bunların içerisinde gramında 6.8 miligram kumarin bulunuyor" diyen Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, şöyle devam etti...