Diğer yandan, dalak büyümesi her zaman bir problemin işareti olmayabilmektedir. Dalak büyümesi, çoğu zaman işini yaptığı, ancak aşırı aktif hale geldiği anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse, bazen dalak, kan hücrelerini çıkarmak ve yok etmek için aşırı aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu durum, çok fazla trombosit ve diğer kan bozuklukları ile ilgili sorunlar dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir.
Dalak Büyümesi Belirtileri
Dalak büyümesi nasıl anlaşılır? Dalak büyümesi başlangıcında herhangi spesifik bir belirti yaşanmamaktadır. Belirsiz karın ağrısı ve şişkinlik, genişlemiş bir dalağın en sık görülen fakat yine de spesifik olmayan belirtileridir.
Dalak büyümesi olan bazı bireyler, genişleyen dalak sonucu midede basınç, erken doygunluk (anoreksiya) ve gastrik reflü gibi belirtiler yaşayabilmektedir.
Bununla birlikte, genişlemiş dalağa bağlı birçok belirti, genişlemenin altında yatan sebeple ilişkilidir. Bu belirtilerden bazıları şöyle sıralanmaktadır:
Dalak Büyümesi Nedenleri
Dalak büyümesi nedenleri arasında en sık görülenler şöyle sıralanmaktadır:
DALAK BÜYÜMESİ TEDAVİSİ İÇİN ÜÇ AYRI ŞİFALI BİTKİ İLE YAPILAN KÜR TARİFİ BULUNMAKTADIR!
Bu yapılacak olan kürlerin düzenli kullanılması ile ameliyata gerek kalmadan dalak büyümesi rahatsızlığından rahatlıkla ve sağlıklı bir yolla kişinin kurtulabileceğini söylemektedirler.
DALAK BÜYÜMESİNE LAHANA KÜRÜ İLE TEDAVİ
Lahananın organik olması çok önemlidir. Bunun için açık tarımda yetiştirilmiş organik olan lahananın dış yeşil yapraklarını iki bardak su ile beş dakika boyunca lahana yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sonra demlenmesi için hafif soğumasını bekleyin. Ilımış olan lahana suyunun içinde ki lahana yapraklarını sıkarak suyunun iyice çıkmasını sağlayın. Son işlem olarak da lahana suyunun içerisine iki çorba kaşığı üzüm hoşafı eklenir ve karıştırılır. Sabah ve akşam olarak taze bir şekilde tüketin.
DALAK BÜYÜMESİNE ZENCEFİL KÜRÜ İLE TEDAVİ
Bir bardak kadar klor içermeyen temiz içme suyunun içerisine yarım tatlı kaşığı kadar toz haline getirilen zencefili içerisine ilave edin ve kaynatmaya bırakın. kaynar kaynamaz ocakta çok bekletmeden hemen altını kapatın altı ve yedi dakika kadar demlenmesi için bekletin. Demlenen ve ılınan zencefil suyunu günde iki veya üç bardak kadar tüketin. Taze bir şekilde tüketmeye özen gösterin.