IZGARA SOMON TARİFİ
Malzemeler: Dilim somon Sosu için; 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 diş rende sarımsak 2-3 dal maydanoz (kıyılmış) Yarım limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tüm sos malzemesini cam bir kasede hazırlayıp karıştırın. Balığı sosa yatırın ve 24 saat bu sosun içinde buzdolabında bekletin. Sosta bekleyen balığı buzdolabından çıkarttıktan sonra ızgara yapacağınız tavayı ısıtın (Tavaya yağ koymamaya dikkat edin çünkü somon zaten yağlı bir balık olduğu için kendi yağını da pişirme sırasında salacaktır). Balığı ızgaraya yerleştirdikten sonra istediğiniz kıvama gelinceye kadar ters düz şekilde değiştirip, kızartın.
300 KALORİLİK KAHVALTI ÖNERİLERİ:
Badem ve elmalı tost
Kepekli tost ekmeği ile yarım dilimlenmiş ve ezilmiş elma, bir tutam tarçın, 1 yemek kaşığı badem ezmesi
Kurutulmuş meyve ve tarçınlı yulaf
1 bardak elma, 1/2 su bardağı yulaf 5 dakika pişirilir. 1/2 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve ve 1 yemek kaşığı keten tohumu serpilir.
3 GÜNLÜK HIZLI YAĞ YAKICI DİYET LİSTESİ!
Sadece bikini diyeti yaparken değil herhangi bir diyet listesini uygularken mutlaka 3 günlük hızlandırılmış bir yağ yakıcı "desteğe" ihtiyacınız. Var. İşte sıvının ağırlıkta olduğu 3 günlük detoks listesi:
1. Gün Detoksu
Güne bir bardak limonlu su içerek başlayın. Kahvaltı-öğle yemeği ve akşam yemeğinde ise taze meyve ya da taze meyvelerden oluşan salata tüketin.
Meyve salatası için alternatif tarif: 1 Yeşil elma 2 kivi ve 2 dilim ananas. Tüm bu meyveleri karıştırın ve servis edin.
2. Gün Detoksu
Sabah: 2 dilim kızarmış kepek ekmeği Maydanoz ve roka 2 ceviz 1 bardak yeşil çay
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: Izgara biftek (200 gram) Bir yemek kaşığı zeytinyağlı yeşil salata Aralarda ise salatalık, yeşil elma, 10 bardak su ve 3 fincan açık yeşil çay
3. Gün Detoksu
Sabah: 1 Yeşil elma 2 dilim ananastan oluşan meyve salatası. Tüm gün öğün aralarında bitki çaylarından rezene ve form çay içebilirsiniz. Form çayını özellikle sabah erken ve akşam geç saatte için.
Öğle: Yağ yakıcı çorba Tarifi: Haşlanmış barbunya (2 yemek kaşığı), 2 kabak , 1 havuç, yarım demet semizotu,sarımsak ve dilimlenmiş kırmızı soğanı bir tencereye koyun. Çok tuz atabilir hatta tuz kullanırken himalaya tuzunu tercih edebilirsiniz. Ardından tencereye alabildiği kadar su ekleyin ve kaynatın.
Akşam: Yağ yakıcı çorba (tarifi yukarıda) ya da zeytinyağlı ıspanak yemeği tüketin. Acıkırsanız 1 dilim çavdar ekmeği, yiyebilirsiniz.