Mutfağımızın vazgeçilmez besini sarımsağın sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Özellikle kalbi korumasıyla bilinen sarımsağı Romalılar ve Çinliler tıpta ilaç yapımında kullanmışlardır. Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Doğal antibiyotik olarak görülen sarımsak içerdiği besin değeri ve vitaminler sayesinde birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Tıbbi açıdan da kabul gören mucizevi besin sarımsağı közleyip her gün yerseniz sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Peki közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir? İşte közlenmiş sarımsağın mucizevi faydaları...
Yapılan araştırmalar sonucunda günde 6 diş közlenmiş sarımsak tüketildiğinde 24 saatte vücudumuzda meydana gelen değişiklikler açıklandı.
Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor.
6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor.
10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor:
- Kolesterolü düzenliyor
- Damarları temizliyor ve kalp sorunlarına karşı koruyor
Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovarsanız... 30 dakikada etkisini gösteriyor!
Mesela ayaklarınızla sarımsak yiyebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız bilimsel olarak kanıtlanan bu durum bakın nasıl oluyor... Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovarsanız, 30 dakika sonra tadını ve kokusunu ağzınızda hissedeceksiniz.
Hepsi sarımsağın mekanik tahribatı sırasında oluşan ve organik bir bileşik olan allisin'den kaynaklanıyor.