BALLI HAVUÇ TOPLARI (30 ADET)
İftardan sonra 2 top yenebilir
Malzemeler:
1 adet büyük boy haşlanmış havuç
2 adet büyük boy olgun muz
5 yemek kaşığı bal
2 avuç iri çekilmiş yulaf
2 su bardağı çekilmiş yulaf
Kuru Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Muz ve havucu çatalla ezin. Bal, ceviz içi ve yulafı ekleyerek elle şekil verecek kıvama gelinceye kadar karışımı harmanlayın. Yeşil erik büyüklüğünde elle yuvarlayıp Hindistan cevizi kurusuna bulayarak cam kaseye koyun. Buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
BALLI PANKEK (8 ADET)
İftardan sonra 2 adet yenebilir
Malzemeler:
1.5 çay bardağı süt
10 silme yemek kaşığı tam buğday unu
1 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı buğday ruşeymi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yumurta
2 adet olgun muz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tarçın, bal
YAPILIŞI:
Yarım olgun muzu servis için ayırdıktan sonra süt, buğday unu, bal, buğday ruşeymi, zeytinyağı, yumurta, kabartma tozu ve 1.5 adet ezilmiş muzu iyice çırpın. Sonra ince tabaka zeytinyağı sürülmüş ısıtılmış tavada pankek şeklinde pişirin. Pankeki servis tabağına alın muz dilimlerini üzerine koyun. Tarçın serpip bal gezdirerek tatlının keyfini çıkarın.