Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

  • Çarşamba 12.09.2018
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Londra'da bulunan bir çikolata üreticisi bizler için çikolatanın tohumdan başlayıp nasıl afiyetle yediğimizin detaylarını anlattı. Görüntüler gerçekten çok ilginç...

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Kakao çiçekleri biraz daha büyüdükten sonra koza olacaklar

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...
Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Rengarenk, fermante edilmeye hazır kozalar.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Her bir kozanın içinde yaklaşık 25-30 arası kakao tohumu bulunuyor.

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Bu tohumlar ise beyaz posa ile kaplı...

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların ayıklanmış hali

Her gün tüketiyoruz! Meğer böyle üretiliyormuş...

Tohumların iç kısmı...

Kakao tohumlarının içi genelde mor ancak beyaz da görmek mümkün.

BİZE ULAŞIN