1. Damla Çikolatalı Kremalı Kurabiye
Bu küçük kabarık kurabiyelere bayılacaksınız.
Malzeme Listesi
4 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
1/8 çay kaşığı krem tartar
1 fincan toz şeker
2 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Adım 1: Fırını 150 derece sıcaklıkta olacak şekilde ısıtın. İki adet yağlı kağıtla pişirme kağıdı serin.
Adım 2: Yumurta akı, tuz ve krem tartarı karışım köpüklü olana kadar karıştırın. Mikserin hızını artırın ve iyice karıştırın. Yavaşça şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın.
Adım 3: Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Çikolata parçacıklarını ilave edin.
Adım 5: Yemek kaşığıyla karışımdan parçalar alın ve hazırlanmış tavanın üzerine koyun. 35 dakika fırında pişirin. Arada çevirmeyi unutmayın.
Adım 6: Fırını kapatın ve 30 dakika kurabiyeleri dinlenmeye bırakın.
Adım 7: Kurabiyeleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında serinlemeye bırakın.
2.Taze Çilekli Granita
Evde kendi dondurmanızı yapamıyor musunuz ? Sorun değil. Bu eğlenceli tatlıyı yapabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1 su bardağı sıcak su
3/4 fincan şeker
2 yemek kaşığı taze limon suyu
3 su bardağı dilimlenmiş çilek
göz kararı süsleme için çilek
Hazırlanışı
Adım 1: İlk 3 malzemeyi küçük bir kasede karıştırın.
Adım 2: 3 bardak çileği yumuşayana kadar blendırdan geçirin.
Adım 3: Şerbet ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Karışımı metal bir pişirme kabına dökün. Kenarları donana kadar buzlukta tutun, yaklaşık 25 dakika...
Adım 5: Çatal kullanarak donmuş kısımları ortaya gelecek şekilde karıştırın.
Adım 6: 1 saat boyunca her 20 dakikada bir kenarları içeri gelecek şekilde ortaya doğru karıştırın. Karışım tamamen donana kadar dondurucuda tutun.
Adım 7: Çatal kullanarak karıştırın. Üzerini kapatın ve dondurmaya devam edin.
Adım 8: Granitanızı kaselere doldurun.
Adım 9: Çileklerle süsleyin ve servis edin.
3. Portakallı ve Naneli Yoğurt
Yoğurt ve bal. Hafif bir akşam yemeği sonrası için harika bir seçim diyet tatlı seçimi.
Malzeme Listesi
6 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1.5 çay kaşığı bal
1 adet büyük portakal
4 tutam ince kesilmiş nane yaprağı
Hazırlanışı
Adım 1: Portakalı soyun. Dörde bölün ve çapraz dilimleyin.
Adım 2: Yoğurt ve balı birlikte karıştırın.
Adım 3: Portakal dilimleri üzerine yoğurdu dökün.
Adım 4: Üzerine nane yapraklarını serpin.
4. Donmuş Üzümler
Eğer gece atıştırmayı seven biriyseniz dondurulmuş üzümlerden çok keyif alacağınızı söylemeliyiz.
Malzeme Listesi
1 kase üzüm
Hazırlanışı
Adım 1: Üzümleri yıkayın ve kurutun.
Adım 2: Yağlı bir pişirme kağıdında buzluğa atın ve dondurun.
5. Donmuş Yoğurt Taneleri
Siz onları şeker gibi yiyeceksiniz. Dondurma da denebilir. Çok lezzetli ve yumuşacıklar.
Malzeme Listesi
1 kase hazır meyveli yoğurt
Hazırlanışı
Adım 1: Meyveli yoğurdu karıştırın.
Adım 2: Buzdolabı poşetine koyun.
Adım 3: Poşetin kenarından ufak bir parça kesin.
Adım 4: Tepsiye ufak parçalar olacak şekilde sıkın.
Adım 5: Dondurun.
Adım 6: Servis edin.