Mandalina karbonhidratlar açısından zengin bir meyvedir. Bunun yanında bol miktarda lif ve protein içerir. E ve C vitamini açısından zengin olan mandalina aynı zamanda tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi birçok mineral ve bileşen içermektedir. OBEZİTEYİ ÖNLÜYOR KANSERE KARŞI KALKAN HÜCRELERİ YENİLER KEMİKLER İÇİN ÖNEMLİ SUYU DA FAYDALI -Mükemmel bir vitamin ve besin maddesi kaynağı olmasından dolayı, kış aylarında tüketilmesi gereken en iyi meyveler arasındadır. Mandalina yağının güzel ve hoş kokusu, iyi bir moral yükseltici olarak aromaterapide kullanılır. -Son olarak, mandalina kabuğu çayı, kandaki şeker seviyesini düzeltmek için kullanılabilir. 3 mandalinanın kabuklarını alın, 1 litre suda 10 dakika kaynatın ve bu çaydan günde bir bardak 1-2 kez için.