Kimisi tansiyonu düşürüyor, kimisi kansere karşı koruyor, kimisi de kolestrolü düşürüyor. İşte şifa niyetine tüketilen o gıdalar... En tatlı koruma Besinlerin en güzeli olarak da adlandırılan bal, birçok hastalığa şifa oluyor. Bal, vücuda kuvvet, canlılık verir, nekahat döneminde hastanın ayağa kalkmasına yardım eder. Kansızlığa, zayıflığa da faydalıdır. Çocuklarda bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir. Göğsü yumuşatır. Ayrıca inatçı, geçmeyen öksürüğe iyi gelir. Astımlılara lahana Halsizliğin ilacı bamya Vitamin deposu limon Ihlamurla güçlü saçlar Ciğer dostu yeşil zeytin Şekere ilaç gibi kabak Kimyon tansiyon düşürür Hemoroidi olana pırasa Pırasa; bol vitaminleri, mineralleri ve çeşitli nitritleri ile midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatıp pekliği gideriyor, hemoroidi olanları rahatlatıyor. Böbrekleri çalıştırarak idrar söktüren pırasa, vücutta birikmiş üre asidini dışarı atıyor. Kereviz iştah açıyor Yaprak ve sapları mideyi kuvvetlendirip, iştah açıyor. İç salgı bezlerini, özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştııyor. Zihin yorgunluğunu gideriyor. Kanı temizleyen kereviz karaciğerin şişliğini gideriyor, böbrek taşı ve kumu düşürmeye yardımcı oluyor. Ispanak kalp dostu Demir yönünden zengin olan ıspanak, bol protein içeriyor. Ispanak suyu, soğuk algınlığına karşı dayanıklılık veriyor. Dişleri ve kemikleri sağlamlaştırıyor, kalp adalelerini kuvvetlendiriyor. Kalp hastalarına haftada 1-2 fincan taze ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Koruyucu tarçın Tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın, ishali keser. Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürücüdür. El ve ayaklardaki titremeler ile damar tıkanıklığını önler. Kolestrolü düşürür. Yiyeceklerin bozulmasını önleyen doğal bir gıda koruyucusudur. Bezelye kas yapıyor Bezelye, enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir. Güç sarı kantaronda Sarı kantaron otu, çay olarak tüketilebilir. Nekahat devresini kısaltır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Astımda da faydalıdır. İshali keser. Balgam söktürücüdür. Adet sancılarını ve menopoz şikayetlerini azaltır. Hamilelikte tavsiye edilmez. Pirinç zihni açıyor Vücuda enerji veren pirinç, doyurucudur. Zihni açar. Tansiyonu düşürür. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur. İçeriğindeki maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.