İLTİHAPLANMAYA NEDEN OLAN GIDALAR
İnflamatuar gıdalar, şeker, rafine karbonhidratlar, endüstriyel tohum yağları, kırmızı et ve işlenmiş yiyecekler (örneğin kola, hamburger ve cips) gibi gıdalardan oluşur.
Bu yiyecekler doğanın bize sunduğu en sağlıklı seçeneklerdir ve yüksek besin değerlerine sahiptirler.
Bu gıdaların tüketilmesi, bağışıklık sistemi, kardiyovasküler sistem ve genel olarak vücudumuz ve beynimiz üzerinde olumlu etkiler yarattığı için önerilmektedir.
Bu meyveler sadece mevcut iltihabı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda hücreleri gelecekteki olası iltihaplanmalara karşı daha güçlü hale getirir.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yeşil yapraklı sebzelerin sağlıklı olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak bu sebzelerin neden bu kadar faydalı olduğu hakkında çok az konuşuluyor.
Yeşil yapraklı sebzeler vücudumuzu hücresel düzeyde besler, bilişsel gerilemeyi önler, bağırsak mikrobiyomunun en iyi durumda kalmasını sağlar ve genel iltihabın azalmasına katkıda bulunur.
YAĞLI BALIKLAR
Alabalık, sardalya, hamsi ve uskumru gibi somon ve diğer yağlı balıklar, önemli anti-inflamatuar özelliklere sahip olan esansiyel omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
Özellikle otoimmün hastalıklarınız varsa, omega-3 alımının önemi daha da artar.