UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers'a penaltılar sonucu elenen Fenerbahçe, ligin 28.haftasında evinde Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında yara aldı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Samsunspor maçının ardından şampiyonluk yarışına dair açıklamalarda bulundu.
Mourinho, kendisine gelen, "Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının kaldığını düşünüyor mu?" sorusuna, "Evet. Şampiyonluk şansımız devam ediyor." yanıtını verdi.
Portekizli çalıştırıcı, "Şampiyonluk şansıyla ilgili yüzde veremem. Bilmiyorum. Muhtemelen çok zor olacaktır liderin puan kaybetmesi. Bunu özellikle sebebi şu; bazı takımlar bize karşı oynadıklarından daha az motivasyonla onlara karşı oynuyorlar. Bugün mesela ligde 3. sırada takıma karşı olan takıma karşı oynadık ama düşmemeye oynayan bir takıma karşı oynuyorduk sanki. Zor olacak ama matematiksel olarak hala mümkün. 1 maçımız eksik, kazanırsak puan farkını düşürürüz. Matematiksel olarak mümkün olduğu sürece biz mümkün olduğunu düşünürüz." ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertlilerde tüm odak, milli maçların ardından ligde oynanacak olan Bodrum FK ve kupadaki Galatasaray maçlarına çevrildi.
Kanarya, Bodrum FK maçını kayıpsız geçerek daha fazla puan kaybı yaşamak istemezken, kupada da şampiyonluktaki rakibi Galatasaray'ı eleyerek moralleri yukarı çekmeyi hedefliyor.
Ancak liglere verilen arada birçok oyuncusu milli takımlara giden Fenerbahçe'yi bekleyen bir tehlike bulunuyor.
AMRABAT VE NESYRI FAS KADROSUNDA
2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri E Grubu'nda yer alan Fas Milli Takımı'nın kadrosunda sarı - lacivertlilerden Youssef En-Nesyri ve Sofyan Amrabat yer alıyor.
ÖNCE NİJER ARDINDAN TANZANYA
İki oyuncu Fas'ın 22 Mart'ta deplasmanda Nijer ile ardından ise 26 Mart'ta ise Tanzanya ile karşı karşıya gelecek.
MÜCADELE TSİ 00.30'DA
Bu mücadele Türkiye saati ile Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece 00:30'da oynanacak.
ÜST ÜSTE MAÇLARDAN SONRA GELECEKLER
İki isim bu maçın ardından Fenerbahçe'nin Cuma günü deplasmanda Bodrum FK maçı için Türkiye'ye gelecek ve takıma katılacak.
FAS GRUBUNDA LİDER
Fas Milli Takımı, grupta oynadığı 3 maçta da galip geldi ve 10 gol attı.