Ancak Facebook'un kurucusu Zuckerberg'in 11 ve 12 Nisan'da ABD Senatosunda verdiği ifade rüzgarı tersine çevirmişe benziyor.
NTV'nin aktardıklarına göre Zuckerberg'in ifade vermesinden sonra oluşan olumlu hava ile şirketin işlem gören kağıtları yeniden yükselmeye başladı ve Facebook son 24 saate 3 milyar dolar daha değerlendi.
Zuckerberg, şirketin veri sızıntısı skandalıyla ilgili ABD Temsilciler Meclisi'nde verdiği ifadede özür dilemiş ve kendi bilgilerinin de çalındığını itiraf etmişti. İşte Zuckerberg'in ifadesinden öne çıkanlar...
Zuckerberg, "Facebook: Tüketici Verilerinin Kullanımı ve Şeffaflığı" adlı oturumda, merkezi Londra'da bulunan "Cambridge Analytica" adlı veri analiz firmasının, 87 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri ABD ve İngiltere'de kritik siyasi seçimleri etkilemek için usulsüz kullandığına yönelik iddialar konusunda açıklamalarda bulundu.
Zuckerberg, Rusya'nın 2016'da ABD seçimlerine müdahale etmesi konusunda Facebook'un ABD'li yetkililerle iş birliği halinde olduğunu belirterek, "Hiç kimsenin uygulamalarımızı kullanarak demokrasimizin temelini sarsmasını istemiyorum" dedi.
Facebook'un veri satmadığının altını çizen Zuckerberg, şirketin kullandığı birçok veride kendini sınırladığını bildirirken, platform üzerindeki reklamların nasıl çalıştığıyla ilgili firmanın daha iyi bir iş çıkarabileceğine inandığını dile getirdi.