Karanlık tema özelliği artık iOS ve Android işletim sistemlerinin bir parçası haline geldi. Bununla birlikte uygulama geliştiricileri de uygulamalarına bu özelliği ekledi. Facebook'un bünyesinde yer alan Instagram'a karanlık mod eklenmişti, ancak WhatsApp'ın karanlık modu yılan hikayesine dönmüştü. Neredeyse 1 seneden beridir geliştirme aşamasında olan karanlık mod, beta testlerinde kendini göstermiş, sonra ortadan kaybolmuş ve yeniden geri dönmüştü. Sonuç olarak bu macera sona erdi ve nihayet WhatsApp'ın karanlık mod özelliği son kullanıcılarla buluştu. Lafı daha fazla uzatmadan bu özelliğin nasıl kullanıldığına ve detaylarına geçelim.
Cnet'te yer alan habere göre, uzun zamandır beklenen WhatsApp karanlık mod özelliği iOS ve Android kullanıcıları için kullanıma sunuldu.
WhatsApp gece modu veya karanlık modu özelliğini kullanabilmek için WhatsApp uygulamasının son sürümü gerekiyor. Play Store veya App Store'dan gerekli güncellemeyi yükleyebilirsiniz.
Android 10 ve iOS 13 kullanıcıları, telefonlarının ayarlar kısmından karanlık modu özelliğini açtığı zaman, WhatsApp için de karanlık mod aktif hale geliyor.
Android 9 ve daha eski Android sürümlerindeki kullanıcılar ise WhatsApp Ayarları > Sohbetler > Tema'ya giderek 'Koyu' seçeneğini işaretleyerek bu özelliği aktif hale getirebilir. Ayrıca Android'in eski sürümlerinde pil tasarruf modu aktif olduğunda bu mod otomatik devreye giriyor.
WhatsApp'ın karanlık modu tamamen siyah renk olmak yerine koyu tonlar kullanıyor. Her durumda karanlık modla birlikte sohbetler menüsü, aramalar sekmesi, kişi listesi, ayarlar ve diğer birkaç menü koyu renge bürünüyor.
WHATSAPP'IN AZ BİLİNEN 10 ÖZELLİĞİ
Peki whatsapp'ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek 10 whatsapp özelliği...
EMOJİ TARAMASI
Whatsapp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.
DAKİK HESAPLAMALAR
Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.
GRUP SOHBETLERİNİ SESSİZE ALIN
Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan veya kişilerden sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşma ekranı açıkken grup veya kişi isminin yazılı olduğu tepedeki kısma dokunmanız ve açılan ekranda "sessize al" seçeneğine tıklamanız.
OTOMATİK YÜKLEMELERİ DURDURUN
Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız whatsapp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.
REFERANS İÇİN ÖNEMLİ MESAJLARI İŞARETLEYİN
Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz (Yani favorilerinize kaydederseniz) hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.
Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar"ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.
DİZÜSTÜ WHATSAPP
Whatsapp'ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki whatsapp'inizden alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.
GRUP KONUŞMA TARAMASI
Eğer daha önce bir grup konuşmasında bulunduysanız, bu konuşmalara verilen isimlerin ne kadar saçma olabileceğini biliyorsunuzdur. Artık grup konuşmalarının isimlerini aklınızda tutmanıza gerek yok. Eski bir grup konuşmasını bulmak için tek yapmanız gereken konuşmanın içinde kimlerin olduğunu hatırlamak.
Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz.