Annem Ankara, etkileyici hikayesiyle 14. bölümüyle ekranlara geliyor. Son bölümde yaşanan gelişmeler izleyicileri derinden etkilerken, yeni bölümde olayların nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan dizi, yine izleyicilere duygu dolu anlar yaşatacak. Peki, Annem Ankara 14. bölümde neler olacak? İşte, diziyi takip edenler için son bölüm detayları…
ANNEM ANKARA 14. BÖLÜM İZLE
Üç erkek çocuğuyla birlikte Ankara'da hayat mücadelesi veren bir kadının yaşanmış hayat öyküsünü anlatan "Annem Ankara" yeni bölümleriyle Çarşamba akşamı 20.00'de Kanal D'de!
12 Mart 2025 tarihindeki yeni bölüm için aşağıda yer alan bağlantıyı takip edebilirsiniz;
https://www.kanald.com.tr/annem-ankara/bolumler
ANNEM ANKARA 14. BÖLÜM ÖZETİ
Yaşanmış bir hayat hikayesinden uyarlanan BKM imzalı 'Annem Ankara' yeni bölümü ile ekrana geliyor. Başrollerini Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür'ün paylaştığı, tek başına olan bir annenin yaşam mücadelesini anlatan dizinin yeni bölümünün özeti şöyle;
Burak'ın kaçırılması Zuhal'i mahveder. Bir an önce oğluna kavuşmak için emniyet ve adalet güçlerini seferber eder. Bir yandan da kendisini her şeyden sorumlu tutan Hasan'ın içeriden çıkması için son kozunu oynayacaktır.
Güneş, yeni öğrendiği gerçekle alt üst olan hayatının hesabını sormak için bir an önce Hasan ile yüzleşmek istemektedir. Diğer taraftan Suphi de Mesude'den asla vazgeçmeyeceğini belirtir ve sürpriz bir hamleye girişir.
Hasan dışarı çıkınca kendisini cevaplanması gereken soru ve sorunların içerisinde bulur. Bunlardan en ağırı Burak ile yapmak zorunda olduğu konuşmadır. Henüz aralarındaki hiçbir şey düzelememişken Burak'ın verdiği ani karar, Zuhal ve Hasan'ı da onun arkasından sürükleyecektir. Bunun dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı olduğundan habersizdirler.
Ramazan yaklaşırken, bu yılın fitre miktarı belirlendi. Yardımlaşma ve dayanışma ayının önemli bir parçası olan fitre, Ramazan ayı boyunca verilmesi gerekmektedir. En az 80,18 gram altın veya buna denk mal varlığına sahip olan Müslümanlar için fitre vermek vacip kabul edilir. Diğer ismiyle fıtır sadakası bu ayda yardımlaşmanın önemini vurgular. Peki, 2025 fitre miktarı ne kadar, hangi tarihlerde verilir? İşte Diyanet tarafından belirlenen rakam…
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte fitre, yani fıtır sadakası hakkındaki detaylar araştırılmaya başlandı. Mezheplere göre farklılık gösterse de fitrenin temel amacı, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaktır. Maddi durumu yerinde olan Müslümanlar için vacip kabul edilen bu sadaka, dayanışma ruhunu pekiştirir. Peki, 2025 yılı için fitre miktarı ne kadar, kimler fitre alabilir ve nasıl verilir?
DİYANET 2025 FİTRE BEDELİNİ DUYURDU!
Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2025 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi.
Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar 180 TL olarak belirlenmiştir.
Fitre olarak belirlenen miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebilir.
Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir.
Bunun yanında her bir mükellef, kendi günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."
2025 RAMAZAN FİTRE MİKTARI KAÇ TL?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
FİTRE KİMLERE VERİLİR, KİMLERE VERİLMEZ?
Fitre ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esas. Aynı zamanda zekât için de aynı kural geçerli.
Kişi, annesine, babasına, büyükbabasına, büyükannesine, çocuklarına, torunlarına, eşine, zengine, babası zengin olan ergen olmamış çocuğa fıtır sadakası veremiyor. Fitreler, bir fakire de verilebilirken birkaç fakire de dağıtılabiliyor. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalı.
Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine fitre verilebiliyor.