Kutsal kitaplarda adı geçen ve şifalı bitki olarak kullanımı binlerce yıl öncesine dayanan çörek otu, her derde deva oluyor.
PANKREAS KANSERİ:
Çörek otu yağında bulunan thymoquinone adlı kimyasal bileşen pankreas kanseri hastalarında kanserli hücrelerin gelişimini durduruyor ve bu hücreleri öldürerek kanserli hücre sayısını azaltıyor.
KOLON KANSERİ:
2010 yılında Mısır'da yapılan ve sonuçları National Library of Medicine'da yayınlanan çalışmaya göre çörek otu laboratuvar hayvanlarındaki kolon kanseri hücrelerinin sayısının önemli ölçüde azalmasını sağlamıştır.
BEYİN KANSERİ:
Çörek otunda bulunan thymoquinone adlı bileşen en ölümcül beyin kanseri türlerinden biri olan 'Glioblastoma' nedeniyle gerçekleşen hücre ölümünü yavaşlatıyor.
Aynı çalışmaya göre düzenli olarak çörek otu tüketmek kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü yükseltiyor.
ROMATİZMA:
2007 ve 2011 yılında yapılan 2 farklı araştırmaya göre düzenli olarak çörek otu veya çörek otu yağı tüketmek romatizmaya bağlı iltihabı azaltarak hastalığın belirtilerini hafifletiyor.
ALERJİLER:
Çörek otunda bulunan Omega-3 yağ asitleri geleneksel alerji ilaçlarının etkisini arttırarak alerji belirtilerini azaltıyor.
MİGREN:
Migren atağının ilk belirtilerini hissettiğinizde ensenize, gözlerinizin üstüne ve alnınızda saçların başladığı yere çörek otu yağı sürün.
DİYABET:
Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda çörek otunun özellikle tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini dengelediğini ortaya koymaktadır.