Pamukkale'siyle ünlü Denizli'de Kurban Bayramı sabahı, ibadetlerle ve dualarla karşılanacak. Camileri dolduracak vatandaşlar, bayram sabahı manevi atmosferi paylaşmak için sabırsızlanıyor. Bu anlamlı günün ilk saatlerinde doğru vakitte camiye gitmek isteyenler, bayram namazı saatini öğrenmek istiyor. Peki, 6 Haziran 2025 Denizli'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, Denizli Bayram namazı saati!
Kurban Bayramı heyecanı başlarken namaz vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il paylaşıldı.
6 Haziran 2025 Cuma günü eda edilecek Denizli bayram namazı saati 06:15:00 olarak belirlendi.
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için yılda iki kez kılınan 2 rekatlık bayram namazı cuma namazının farz olduğu kişilere Hanefi mezhebine göre vacip, Şafi mezhebine göre sünettir.
Cuma namazının farz olduğu kişilerle akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim (misafir olmayan) erkekler kast edilir.
Hz. Peygamber'in (s.a.s.), kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivâyetler vardır (Beyhakî, es-Sünenü'l-kübrâ, 3/438-440 [6273-6278] Dârekutnî, es-Sünen, 2/390-391 [1735-1737]).
Bu itibarla Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farz namazın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir. Teşrik günlerinde kazaya kalan namaz aynı günlerde kaza edilirken teşrik tekbirleri de getirilir. Teşrik günleri çıktıktan sonra kaza edilmeleri hâlinde ise tekbir getirilmez. Namaz kaza edilmedikçe tekbirler kaza edilmez (Serahsî, el-Mebsût, 2/43-44; İbnü'l-Hümâm, Fethü'l-kadîr, 2/80-82). Şâfiî mezhebine göre ise teşrik tekbirleri sünnettir (Mâverdî, el-Hâvî, 1/484).
Teşrik tekbiri; "Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd" şeklinde getirillir.
Teşrik tekbiri; "Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O'na mahsustur" anlamına gelir.
Teşrik tekbiri getirildikten sonra "Bismillahi Allahu Ekber" denilerek kurban kesilir.
Not: Teşrik tekbirleri unutulursa hatırlandığında hemen kaza edilmelidir.
Kurban Bayramı 6 Haziran Cuma günü başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan namaz vakitlerine uygun olarak, Balıkesir'de bayram namazı sabah erken saatlerde kılınacak. Bayram sabahı camilerde toplanan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşayacak. Peki; Balıkesir'de bayram namazı saat kaçta? İşte, Balıkesir bayram namazı saati 2025.
Balıkesir'de 6 Haziran Cuma günü Kurban Bayramı namazı sabah erken saatlerde eda edilecek. Kentteki camilerde bir araya gelen vatandaşlar, hem manevi huzuru yaşayacak hem de bayramın toplumsal dayanışma ruhunu paylaşacak. Ailelerin ve tüm toplumun bir arada olduğu bu özel günde, bayram coşkusu şehir genelinde hissedilecek. Peki, Balıkesir'de bayram namazı saat kaçta? İşte 2025 Diyanet takvimine göre Balıkesir bayram namazı vakti…
BALIKESİR BAYRAM NAMAZI VAKTİ 2025 Kurban Bayramı'nın birinci günü 6 Haziran Cuma günü idrak edilecek. İslam alemi bayram namazı için camilerin yolunu tutacak. Diyanet İşleri Başkanlığı namaz vakti bilgisini paylaştı: Buna göre, Kurban Bayramı namazı Balıkesir'de saat 06.16'da kılınacak. İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
BAYRAM NAMAZI KILMAK FARZ MI? Dinimizde Ramazan ve Kurban olmak üzere iki bayram vardır ve her ikisi için de bayram namazları meşru kılınmıştır. Bu noktada kendisine Cuma namazı farz olan kimselere bayram namazı vaciptir. "Bu günümüzde yapacağımız ilk şey namaz kılmaktır" (Buhârî, "ʿÎdeyn", 3; Müslim, "Eḍâḥî", 7) meâlindeki hadise dayanarak ramazan ve kurban bayramlarının bayram namazının kılınmasıyla başladığını söylemek mümkündür.
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR? Bayramı namaz iki rekat olup cemaatle birlikte kılınır. Niyet edildikten sonra imama uyularak şu şekilde namaza başlanır: 1. Rekat · İmam sesli, cemaat sessizce Allahuekber diyerek iftitah tekbiri alır ve eller göbek hizasında bağlanır. · Gizlice Sübhaneke okunur. · Daha sonra imamla birlikte ilave (zâit) tekbirlere geçilir. · İmam Allahuekber dediğinde eller kulak hizasına kaldırılır ve yanlara salınır. · İmam 2. tekbiri alır ve eller kaldırılır, yanlara bırakılır. · İmamla birlikte üçüncü tekbir alınır ve bu defa eller bağlanır. · İmam gizlice Euzü besmele çektikten sonra açıktan Fatiha ile zammı sure veya onun yerine geçecek miktarda ayet okur. Cemaat ise eller bağlı şekilde sessizce imamı dinler. · İmam tekbir aldığında rükuya varılarak 3 defa "sübhâne rabbiye'l-azîm" denir. "Semiallahü limen hamideh" diyerek ruküdan kalkılır. · Ardından iki kez peş peşe secdeye varılır ve 3 defa "sübhâne rabbiye'l-â'lâ" denir. · İkinci rekate kalkılır.
2. Rekat · İmam; gizlice Besmele çeker, açıktan Fatiha ile zammı sure veya onun yerine geçecek miktarda ayet okur. · Cemaat ise sessizce imamı dinler. · Rükûya gitmeden önce imamın Allahuekber demesiyle tekbir alınır ve eller kulak hizasına kaldırılıp yanlara salınır. · Aynı şekilde 2. tekbir alınır ve eller yanlara salınır. · 3. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, · Son olarak, 4. tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmadan rükûya gidilir. · Rükû ve secdenin ardından oturulur, Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbenâ duaları okunur. Daha sonra "Esselamu aleyküm ve rahmetullah" denilerek önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır. · Bundan sonra müezzinle beraber "Allāhüekber Allāhüekber lâ ilâhe illallāhü vallāhü ekber Allāhüekber ve lillâhi'l-hamd" diyerek 3 defa tekbir getirilir. · Bu tekbirlerle birlikte imam-hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar. Hutbe bittikten sonra dua edilerek namaz tamamlanır.