Show TV ekranlarında hafta içi her gün öğle saatlerinde yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'la Asla Vazgeçme, 5. sezonuyla izleyicinin karşısına çıkıyordu. Her bölümde farklı konulara yer verilen program, izleyiciler tarafından takip ediliyordu. Ancak son günlerde yayında görülmeyen programın akıbeti merak konusu oldu. Peki, Didem Arslan ile Asla Vazgeçme yayından mı kaldırıldı, sezon finali mi yaptı?
DİDEM ARSLAN YILMAZ'LA VAZGEÇME PROGRAMI NEDEN YOK?
Didem Arslan Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen Vazgeçme adlı program, 30 Mayıs 2025 Cuma günü yayınlanan bölümüyle sezon arası verdi. Programın, yeni sezonuyla birlikte sonbaharda yeniden Show TV ekranlarında olması bekleniyor.
3 HAZİRAN SHOW TV YAYIN AKIŞI
06:00 Gelsin Hayat Bildiği Gibi
09:00 Aşk Laftan Anlamaz
12:00 Bahar
15:00 Kızılcık Şerbeti
18:25 Show Ana Haber
20:00 Korkusuz Korkak
21:45 Eşkıya
00:30 Korkusuz Korkak
DİDEM ARSLAN YILMAZ KİMDİR?
12 Ocak 1974 doğumlu Didem Arslan Yılmaz, haber spikeri, muhabir ve sunucudur. Kadıköy Kız Lisesi'nden mezun olan Didem Arslan Yılmaz, 1992'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu.
Kurban Bayramı, Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde kutlanıyor ve bu yıl 6 Haziran'da başlayacak. İslam dünyasının heyecanla beklediği yılın ikinci dini bayramı yine sevinç ve manevi bir coşkuyla karşılanacak. Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşların ise aklında bazı sorular var. Bunlardan biri de "Kurban eti yıkanır mı, yıkamak zararlı mı?" şeklinde. Peki, bayramda kesilen etin yıkanması doğru mu, nasıl saklanır? İşte detaylar
Kurban Bayramı'nın coşkusu tüm yurtta hissedilirken, milyonlarca kişi sabah namazının ardından kurban ibadetini yerine getirmeye başlayacak. Kesim sonrası etlerini hazırlayacak olan vatandaşlar ise "Kurban eti yıkanmalı mı, yıkanırsa zararlı mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte bu konuda merak edilenler ve uzman görüşleri....
KURBAN ETİ NEDEN YIKANMAMALI?
Gıda Mühendisleri Odası'nın açıklamalarına göre, taze kesilmiş etin suyla yıkanması önerilmiyor. Yıkama işlemi sırasında, etin yüzeyinde bulunan zararsız bakteriler su yoluyla tüm yüzeye yayılabilir. Bu da etin bozulma riskini artırabilir.
Prof. Dr. Kamil Bostan kurban etinin yıkanıp yıkanmayacağı konusunda önemli bilgiler verdi.
Eti işlemeye başlamadan önce etin iyice soğumasının ve katılaşmasının beklenmesi gerektiğini ifade eden Bostan, "Kesimden sonra et koyu kırmızı renktedir. Soğurken ve havalandırılırken et, zamanla arzu edilen canlı kırmızı renge döner. Eti işlemek için doğru zaman bu zamandır.
Prof. Dr. Kamil Bostan kurban etinin yıkanıp yıkanmayacağı konusunda önemli bilgiler verdi.
Eti işlemeye başlamadan önce etin iyice soğumasının ve katılaşmasının beklenmesi gerektiğini ifade eden Bostan, "Kesimden sonra et koyu kırmızı renktedir. Soğurken ve havalandırılırken et, zamanla arzu edilen canlı kırmızı renge döner. Eti işlemek için doğru zaman bu zamandır.
Yani kesimden yaklaşık 3-4 saat sonrasıdır. Eti işlerken kirli yüzeylere karşılaşılırsa bu kısımları yıkanmak yerine kesilmeli. Yıkama hem kirlilik içindeki bakterileri her yere yayar, hem de eti ıslattığı için bakterilerin rahat çoğalması için zemin oluşturur" dedi.
ET KİRLİYSE NE YAPMALI?
Eğer kurban eti yere düşmüş ya da tozlanmışsa, doğrudan musluk suyu altında yıkamak yerine, nemli ve temiz bir bez yardımıyla silinmesi öneriliyor. Bu yöntemle hem hijyen sağlanmış olur hem de etin yapısı bozulmaz.
DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMİ
Kurban eti, kesimden sonra birkaç saat serin bir ortamda dinlendirilmeli. Dinlenen et, porsiyonlara ayrılarak buzdolabı poşetlerine konulmalı ve buzlukta ya da derin dondurucuda saklanmalı. Etin oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemesi ise bozulmayı önlemek açısından oldukça önemli.