Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

MATSUTAKE MANTARI - 1000 DOLAR

Pahalı olmasının nedeni dünyada nadir bulunması. Japonya'da nadir yetişen ve trüf mantarına yakın güçlü aroması ile yemeklere lezzet katıyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

ÇÖREK - 1000 DOLAR

Aşçı Frank Tujague tarafından New York'taki Westin Hotel için üretilen bu simit, trüf kreması ve yenilebilir altınla servis ediliyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

OMLET - 1000 DOLAR

New York'taki Le Parker Meridien Oteli'nin içindeki restoranda yapılan omlette altı yumurta dışında, 300 gram Sevruga havyarı ve bir adet de ıstakoz var. Üzeri de yine havyarla süsleniyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

WAGNU ETİ - 2 BİN 800 DOLAR

Dünyanın en değerli eti, Japonya'nın Kobe şehrinde bulunuyor. Wagyu sığırları sadece birayla besleniyor ve her gün masaj yapılarak rahatlamaları sağlanıyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

SAMUNDARİ KHAZANA - 3 BİN 200 DOLAR

"Su Ürünü Hazinesi" anlamına gelen bu yemeğin içinde havyar, deniz salyangozu, bir ıstakoz ve yenilebilir altın bulunuyor. Gösterişli öğün Londra'daki Bombay Brasserie'de servis ediliyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

PİZZA ROYALE 007 - 4 BİN 200 DOLAR

Pizza Royale, DomPerignon şampanyaya batırılmış İskoç somon füme, havyar, eski balzamik sirke, geyik eti madalyondan oluşuyor. Bunlara ek olarak 24 ayar altınla süsleniyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

DANSUKE KARPUZU - 6 BİN 100 DOLAR

Sadece Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya'da üretilen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor.

Fiyatı dudak uçuklatan yiyecekler

YUBARİ KAVUNU - 22 BİN 872 DOLAR

Bir başka Japon meyvesi olan Yubari kavunları volkanik tüf oranı fazla toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunları. Ayrıca kusursuz bir küre şekline ve yumuşak bir kabuğa sahip.

BİZE ULAŞIN