Dünyanın en zeki insanları listesi yayınlandı. Bu isimler, bilimden sanata, matematikten uzay araştırmalarına kadar pek çok alanda sınırları zorladılar. Bazıları henüz çocuk yaşta üniversiteye kabul edilirken, kimileri insanlığın anlayışını değiştiren keşifler yaptı. İşte o dâhiler;
Stephen Hawking (IQ: 160)
İngiliz teorik fizikçi Hawking, kara delikler ve kozmoloji üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. ALS hastalığına rağmen bilimsel katkılarına devam etmiştir.
Albert Einstein (Tahmini IQ: 160–190)
Görelilik teorisiyle tanınan fizikçi Einstein'ın IQ'su tam olarak bilinmemekle birlikte, 160 ila 190 arasında tahmin edilmektedir.
Marilyn vos Savant (IQ: 190)
Amerikalı yazar ve köşe yazarı vos Savant, 1985'te Guinness Dünya Rekorları tarafından "dünyanın en yüksek IQ'suna sahip kadını" olarak tanındı.
Kim Ung-Yong (IQ: 210)
Güney Koreli mühendis Kim, 4 yaşında üniversite derslerine katıldı ve 8 yaşında NASA tarafından davet edildi. IQ'su 210 olarak ölçülmüştür.
Christopher Hirata (IQ: 225)
Amerikalı fizikçi Hirata, 14 yaşında Caltech'e kabul edildi ve 16 yaşında NASA'da Mars kolonizasyonu projesinde çalıştı. Astrofizik alanında önemli çalışmalara imza atmıştır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınavları 24-25 Mayıs tarihlerinde tamamlandı. Öğrencilerin yıl sonu başarı notunu büyük oranda etkileyen bu sınavların ardından gözler, sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Dönem sonu sınavı (final) notları ortalamaya %70 oranında yansıyacak. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınavları 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre geçme ya da yaz okuluna kalma durumlarını değerlendirecek. Peki, AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte?
AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? AÖF sınav sonuçları sınav tarihinden en az 2 hafta sonra erişime açılıyor. Anadolu Üniversitesi'nden resmi bir sonuç tarihi açıklanmadı. AÖF sınav sonuçları ekranında adayların sınavdan elde ettikleri toplam puan, doğru yanlış cevap sayısı yer alacak. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek.
SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR? Dönem sonu sınavı değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılırken 4 yanlış cevap, 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında götürecek. Dönem sonu sınavları tamamlandıktan sonra başarısız olan öğrenciler için telafi veya bütünleme sınavı yapılmayacak. Öğrenciler, yaz okulu sınavlarında başarısız oldukları dersler için sınava katılacaklar.